Bredene bereidt zich voor op de zomer: 180 vacatures voor jobstudenten

Bredene opent 180 vacatures voor jobstudenten om de dienstverlening tijdens de zomermaanden te versterken. Deze variëren van strandredders tot opbouwhelpers voor toeristische evenementen. Een unieke kans voor jongeren om waardevolle ervaring op te doen en deel uit te maken van de bruisende gemeenschap van Bredene.

In de aanloop naar de bruisende zomermaanden is Bredene op zoek naar een nieuwe golf van jobstudenten om de dienstverlening te versterken. Een aanlokkelijke kans voor wie op zoek is naar een zinvolle en dynamische tijdsbesteding. In totaal zijn er 180 posities beschikbaar binnen diverse sectoren van het gemeentebestuur, wat een veelbelovende gelegenheid biedt voor jongeren om hun vaardigheden te ontwikkelen en waardevolle ervaring op te doen.

Investeren in de toekomst

“De toewijding van ons bestuur aan studentenwerk is aanzienlijk. Dit jaar reserveren we meer dan 400.000 EUR voor deze doelstelling,” benadrukt Kristof Vermeire, schepen van Personeelszaken. Als kustgemeente met maar liefst vijf bewaakte strandposten vormen de strandredders tijdens het zomerseizoen de grootste groep, met maar liefst 70 posities. Naast de strandredders zijn er ook vacatures voor EHBO-posten, waarvoor 6 studenten worden gezocht. Verder kunnen 32 jongeren aan de slag in de buitenschoolse kinderopvang en 8 in de schoonmaaksector.

Nieuw initiatief: BRE-team

Een opmerkelijke toevoeging dit jaar is het BRE-team, bedoeld voor jongeren vanaf 15 jaar of ouder, op voorwaarde dat ze de eerste twee studiejaren van het middelbaar onderwijs hebben afgerond. “In het BRE-team worden jongeren gedurende één maand op verschillende manieren ingezet tijdens het zomerseizoen,” legt schepen Kristof Vermeire uit. “Dit kan variëren van het schoonhouden van het strand en de duinen tot betrokkenheid bij de op- en afbouw van toeristische evenementen, of zelfs werkzaamheden in het milieu- en recyclagepark.” Ook binnen de vrijetijdsdiensten en het onthaal worden jobstudenten gezocht, evenals voor de rol van parkeerwachter in de toeristische zone. Afhankelijk van de functie geldt een leeftijdsvereiste van 17 of 18 jaar. Alle beschikbare vacatures en voorwaarden zijn te vinden op www.bredene.be.

Een zomer vol kansen

Deze uitnodiging voor jobstudenten biedt niet alleen een mogelijkheid om financieel bij te verdienen, maar ook om waardevolle ervaring op te doen in verschillende sectoren. Het is een kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, verantwoordelijkheden te dragen en deel uit te maken van een dynamische gemeenschap die bruist van activiteit tijdens de warme zomermaanden.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be