Brecht Warnez zorgt met digiborden voor betere communicatie in Wingene

Een moderne draai aan traditionele communicatie

In het schilderachtige Wingene, waar traditie en vooruitgang hand in hand gaan, zijn de nieuw geïnstalleerde digiborden het meest recente symbool van innovatie. Deze hypermoderne borden, strategisch geplaatst bij het gemeentehuis van Wingene en op de Markt in Zwevezele, dienen als digitaal canvas waarop tal van activiteiten, evenementen en initiatieven van de gemeente en lokale verenigingen tot leven komen.

Bridging de gemeenschap

Deze technologische toevoeging biedt erkende verenigingen uit Wingene de unieke mogelijkheid om gratis en effectief hun evenementen en activiteiten te promoten bij duizenden voorbijgangers. Of het nu gaat om een literair festival, een sportmarathon of een buurtbijeenkomst, de digiborden staan klaar om de gemeenschap dichter bij elkaar te brengen.

Evolutie van straatcommunicatie

Ruim een decennium geleden, in 2012, was Wingene pionier in Vlaanderen met hun avant-garde benadering van straatcommunicatie via digitale borden. Deze revolutionaire stap verving de klassieke aanplakborden en werd al snel een voorbeeld voor andere gemeenten. Een recente investering van 94.000 euro heeft ervoor gezorgd dat deze borden, na jarenlange trouwe dienst, een technologische metamorfose hebben ondergaan.

Van kritiek naar perfectie

De feedback van verschillende verenigingen heeft duidelijk gemaakt dat beeldkwaliteit van essentieel belang is. Met het nieuwe ontwerp is niet alleen de beeldkwaliteit verhoogd, maar zijn ook de nuances scherper en de kleuren levendiger, waardoor elke boodschap met optimale helderheid en impact wordt overgebracht.

Een uitnodiging voor innovatie

Terwijl de gemeente Wingene verenigingen actief aanmoedigt om van deze nieuwe technologie gebruik te maken, is het belangrijk dat zij zich houden aan de technische specificaties – een bestandsformaat van 280 x 441 pixels – om hun boodschappen perfect te projecteren. Geïnteresseerden kunnen meer details vinden op de officiële website van de gemeente.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be