Brecht Warnez pakt uit met literaire avonden in Kerk Hille van Wingene

Bibliotheek Wingene bereidt zich voor op een boeiend najaar vol activiteiten, variërend van literaire avonden tot muzikale uitvoeringen. De evenementen zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

De zomer is net voorbij en terwijl de bladeren langzaam van kleur verschieten, bereidt Bibliotheek Wingene zich voor op een seizoen van boeiende activiteiten, verrijkende gesprekken en sfeervolle avonden. De Kerk Hille zal het toneel worden van een reeks evenementen die zowel de jongste als de oudste inwoners van de stad zullen betoveren.

De magie van woorden

Als het vallen van de avond nog jong is, zal het licht in de Kerk Hille op donderdag 14 september een bijzondere gloed krijgen. Leslie D’Hondt uit Zwevezele, een auteur met wortels diep in onze lokale bodem, onthult die avond de geheimen van haar boekdebuut ‘Rauwdag’. De verwachtingen zijn hooggespannen en het belooft een avond te worden die in het teken staat van literaire finesse.

Muzikale herfstklanken

De Stedelijke Academie voor Muziek en Woord zal de lucht vervullen met melodieuze klanken op zondag 1 oktober. Het herfstconcert door de getalenteerde leerlingen biedt een kans voor muzikale introspectie en waardering.

Een natuurlijk ritme

Zaterdag 7 oktober neemt de bibliotheek je mee op een reis om te leven in harmonie met de natuur. Proeven, voelen en leren staan centraal op deze verwendag die iedereen zal inspireren.

Zoemende kennis

Het weekend van 28 en 29 oktober staat in het teken van de bij. Een weekend waar het gezoem van kennis en de zoetheid van het leren centraal staat.

Bedtijdverhalen

Vergeet je pyjama niet op vrijdag 24 november. Een voorleesavond als geen ander waar sprookjes en dromen samenkomen onder de sterrenhemel van verhalen.

Oorlog in de wereld vandaag

Rudi Vranckx, een stem die resonantie vindt in de harten van velen, zal op woensdag 29 november de bibliotheek vullen met inzichten over de conflicten en problemen van onze tijd.

Navigeren in de digitale wereld

De Digidokter-sessies, georganiseerd in samenwerking met Avansa, bieden elke maand verhelderende inzichten over diverse digitale onderwerpen. Bibliothecaris Christine Fransoo benadrukt het belang van deze sessies en hoe ze bijdragen aan de digitale geletterdheid van de gemeenschap.

Voor iedereen

Alle activiteiten zijn kosteloos. En hoewel een reservering soms noodzakelijk is, is de essentie duidelijk: kennis en ervaring zijn voor iedereen toegankelijk.

Meer weten? Neem een kijkje op www.wingene.be of neem contact op met het Vrijetijdspunt via 051 65 04 40.

Contactpersoon: Brecht Warnez – schepen van Milieu, Klimaat en Duurzaamheid, Communicatie en Participatiebeleid, Dienstverlening, IT en Administratieve Vereenvoudiging, Cultuur en Bibliotheek, 0479 67 85 41, brecht.warnez@wingene.be

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )