Brandweer Westhoek triomfeert met FireForum Award voor baanbrekende brandveiligheid

Brandweer Westhoek heeft de FireForum Award 2023 gewonnen, een bewijs van hun uitzonderlijke bijdrage aan brandveiligheid en -preventie. Hun innovatieve Brandweerdorp-initiatief speelt een cruciale rol in het verhogen van het bewustzijn en het werven van vrijwilligers voor dit essentiële werk.

Diksmuide, 19 november 2023 – 20:00 uur

Een erkenning van baanbrerekende inspanningen

In een sfeer van trotse voldoening en erkenning, heeft Brandweer Westhoek vanavond de prestigieuze FireForum Award 2023 in ontvangst genomen. Deze eer valt hen ten deel in de categorie ‘Brandveiligheid – sensibilisering en preventie voor de bevolking’, een getuigenis van hun onvermoeibare inzet en innovatie op het gebied van brandbewustzijn en -veiligheid.

FireForum: Een platform voor brandveiligheidsexcellence

De Fireforum Awards, georganiseerd door Fireforum vzw, zijn ontworpen om personen of organisaties die uitzonderlijk bijdragen aan de wereld van brandbestrijding in de schijnwerpers te zetten. Deze awards vertegenwoordigen niet alleen een erkenning van verdienste, maar stimuleren ook de voortdurende dialoog, kennisdeling, en innovatie in de strijd tegen brandgevaren.

Het Brandweerdorp: Een innovatieve aanpak van bewustwording

Het Brandweerdorp van Brandweer Westhoek, gelanceerd op 21 juni, heeft gedurende de zomer een sleutelrol gespeeld in het verhogen van het brandveiligheidsbewustzijn in de regio. Door middel van interactieve activiteiten en realistische simulaties heeft dit initiatief niet alleen bijgedragen aan het onderwijs in brandpreventie, maar ook de interesse in het vrijwilligerswerk bij de brandweer aangewakkerd. Als epicentrum voor het werven van nieuwe vrijwilligers, is het Brandweerdorp een vitaal instrument in het bevorderen van brandveiligheid en bewustwording.

De onmiskenbare noodzaak van bewustwording en vrijwilligers

Kristof Louagie, diensthoofd communicatie van Brandweer Westhoek, benadrukt het belang van voortdurende inspanningen op het gebied van brandpreventie. De recente tragische gebeurtenissen in Hoei en de wateroverlast in de regio onderstrepen de cruciale rol van brandweervrijwilligers in crisissituaties. De ontvangst van deze award is een moment van zowel viering als herinnering aan de continue uitdagingen en noodzaak van bewustwording rondom brandveiligheid.

Word deel van de oplossing

Brandweer Westhoek nodigt geïnteresseerden uit om meer te leren over het waardevolle werk als brandweervrijwilliger. Voor meer informatie kunnen potentiële vrijwilligers terecht op de website vrijwilliger.brandweerwesthoek.be.

Tekst door Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be