Brandon Dewulf (24), een jongen met een gouden hart, doodgemarteld door zijn vrienden

12-08-2023, 15:00, Kasteelstraat, Tielt, het nieuws sijpelt door, Brandon Dewulf geboren op 14 december 1998 hield van het gezelschap van zijn vrienden, tot ze hem doodmartelden.

Ochtendlijke vondst in studio

In het prille licht van een Tieltse ochtend, in een schilderachtig studiootje gelegen in de Kasteelstraat, ontvouwde zich een tragedie. Het levenloze lichaam van de 24-jarige Brandon Dewulf werd ontdekt, wat de hele straat in shock bracht. De stille getuigenis van een OCMW-rijwoning, opgesplitst in vier afzonderlijke studio’s, bleef achter met haar geheimen.

Op 8 augustus postte hij de afbeelding hieronder nog op zijn Facebookaccount. Zou hij geweten hebben welk lot hem te wachten stond?

Oproep door een ongeruste geliefde

Zijn verloofde, Kira, was al twee dagen zonder contact met Brandon. Diepe zorg veranderde in hartverscheurende wanhoop toen ze uiteindelijk de politie belde. Haar instincten waren juist – Brandon was niet langer onder de levenden.

Onopgeloste vragen rond tragisch einde

De exacte oorzaak van de dood van Brandon is nog in onderzoek, maar het Brugse parket neemt het serieus. Volgens Kira had Brandon een geschil met drie ‘vrienden’. Het resultaat was hartverscheurend: geweld dat leidde tot zijn einde.

Een netwerk van verdachten

Na de vreselijke daad wisten drie kompanen aanvankelijk te ontsnappen. Echter, hun geweten, of misschien hun angst, leidde hen terug naar de wet. Hun achtergrond? Jeugdige jaren getint met schaduwen van het drugsmilieu. De vraag is waarom ze hem hebben doodgemarteld?

Echo’s uit het verleden

Omstanders en oude bekenden van Brandon herinneren zich een jongeman die worstelde, vaak heen en weer geslingerd tussen thuis en de donkere wereld van drugs. Hij had een goede inborst. Dit verdient Brandon Dewulf niet, om zo om het leven te komen.

Een liefdevolle vader en partner

Ondanks zijn uitdagingen wordt Brandon Dewulf liefdevol herinnerd. Hij laat een tweejarige dochter achter en een gebroken hart bij Kira, die sprak over hun plannen voor de toekomst. Brandon Dewulf, bekend om zijn gouden hart, was meer dan zijn omstandigheden – hij was geliefd en zal worden gemist.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.