Brand verwoest keuken van Brasserie ‘t Haantje: Restaurantgedeelte getroffen door zware rookschade

Brasserie ‘t Haantje in Diksmuide werd getroffen door een verwoestende brand, waarbij de keuken volledig werd vernield en het restaurantgedeelte ernstige rookschade opliep. De uitbaters waren gelukkig niet aanwezig tijdens het incident, waardoor er geen gewonden vielen. Het herstelproces staat nu voor de deur.

In het rustieke Diksmuide werd de serene avond verstoord door een angstaanjagend inferno. Brasserie ‘t Haantje, een oase van culinaire verrukkingen, werd opgeschrikt door een verwoestende rookontwikkeling. De vlammen likten gulzig aan de contouren van de keuken, terwijl het restaurantgedeelte zich hulde in een dikke sluier van verstikkende rook.

Zware rookontwikkeling ontdekt

Op een fatale avond, die in het geheugen van velen gegrift zal staan, werd om 18.20 uur de alarmerende roep van sirenes gehoord. De heldhaftige brandweer Westhoek snelde toe om het onheil te bezweren. Bij hun aankomst was de duisternis van de rook al tastbaar. Het hart van de brand, de keuken, was het epicentrum van de chaos, doordrenkt met roet en verzengende hitte.

Een verwoestend spoor

De rook, geniepig en meedogenloos, drong door tot in de diepste hoeken van het restaurantgedeelte, een sinister ballet van vernieling opvoerend.

Het restauranterfgoed van ‘t Haantje, geliefd bij velen, werd gehuld in een mantel van as en wanhoop. De binnendeuren, eens de beschermers van de intimiteit van de eetervaring, stonden machteloos open tegen de wervelwind van vernieling.

Een verdiende rust, verstoord

Een weg naar herstel

Nu de vlammen zijn gedoofd en de stilte de plaats van het tumult heeft ingenomen, begint de lange weg naar herstel. ‘t Haantje zal uit zijn as herrijzen, als een feniks die trots zijn vleugels uitslaat boven de rokende puinhopen.

(Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be)