Brand in Kwintebankstraat: opluchting na asbestvrij verklaring

Dit artikel beschrijft de situatie rond een schoorsteenbrand in een woning aan de Kwintebankstraat in Oostende. Dankzij snel optreden van de brandweer werd de brand onder controle gebracht. Er heerste aanvankelijk bezorgdheid over asbest, maar uit stalen bleek dat er geen asbest was vrijgekomen, tot grote opluchting van de buurtbewoners en de lokale autoriteiten.

Dinsdag 28 november 2023, Oostende, 08:53 CET

Gisterenavond werd Oostende opgeschrikt door een hevige brand in de Kwintebankstraat. De brandweer, die snel ter plaatse was, wist de situatie effectief onder controle te krijgen. Een golf van opluchting ging door de gemeenschap toen bleek dat er, ondanks eerdere zorgen, geen asbest was vrijgekomen bij deze brand.

Snelle reactie van de brandweer
De vlammen, die ontstonden in een schoorsteen van een lokale woning, dreigden over te slaan. Dankzij het snelle optreden van de brandweer van Oostende kon een grotere ramp voorkomen worden. De professionaliteit en alertheid van de hulpdiensten staan hierbij centraal.

De gemeenschap in spanning
Bewoners van de Kwintebankstraat en omgeving leefden urenlang in onzekerheid. Het advies om ramen en deuren gesloten te houden, versterkte de angst voor mogelijke asbestverspreiding. Dit sentiment werd versterkt door tegenstrijdige berichten in de media.

Bevestiging van veiligheid
De geruststelling kwam later op de avond, toen officiële stalen bevestigden dat er geen asbest was vrijgekomen. Burgemeester Bart Tommelein, die nauw betrokken was bij de communicatie rond het incident, speelde een sleutelrol in het informeren en geruststellen van de inwoners.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )