Bouwmeester Gekozen voor Spectaculaire Nieuwe Politieburcht van Zone Polder

De roep om een nieuw, ultramodern politiegebouw voor de Polder politiezone – een roep die al jaren resoneert binnen de gemeenschappen van Diksmuide, Kortemark, Koekelare en Houthulst – is eindelijk verhoord. De prestigieuze NV Artes uit Brugge is gekozen als de bouwmeester van deze toekomstige baken van recht en orde.

De toekomstige locatie voor dit titanenproject ligt op de hoek van de Woumenweg en de Pluimstraat in Diksmuide. Eens stond hier een financiëngebouw, maar dat heeft plaatsgemaakt voor het nakende hoofdkwartier van de politiezone Polder. Een noodzakelijke archeologische analyse bracht geen belangrijke ontdekkingen aan het licht, waardoor de bouw van het politiebolwerk in sneltreinvaart kan vooruitgaan.

De keuze van NV Artes, een bedrijf met een indrukwekkend cv in de bouw van politiecentra, markeert een cruciale stap in de realisatie van dit ambitieuze project. Met het sluiten van dit contract begint het politiecentrum op te rijzen uit de fundamenten van papier en plannen naar de werkelijkheid.

In deze majestueuze politieburcht zullen straks alle diensten van de politiezone Polder onder één dak komen. Momenteel zijn deze diensten nog verspreid over zes locaties. De enige uitzonderingen zullen de wijkkantoren van Kortemark, Houthulst en Koekelare zijn.

Er wordt gehoopt dat de werken voor het einde van dit jaar kunnen beginnen. Zo kan het symbolische bastion van gerechtigheid snel zijn deuren openen voor de troepen van de wetshandhaving. Met de verhuizing die gepland is voor het voorjaar van 2025, zal dit spectaculaire nieuwe politiegebouw de skyline van Diksmuide domineren. Voor dit megaproject heeft de zone een budget van 9.070.890 euro gereserveerd, een prijskaartje dat even indrukwekkend is als de geplande structuur zelf.

( Tekst Serge Jansen en Andy Vermaut van www.westnieuws.be )