Botsing op de A401 in Ploegsteert: Franse ambulance en Belgische tractor

Op de A401 richting N58 Ploegsteert vond een botsing plaats tussen een ambulance en een tractor. Dankzij een gecoördineerde interventie van de hulpdiensten uit Comines-Warneton en de brandweer van Ieper, kon een persoon uit de ambulance worden bevrijd.

Ploegsteert, 14 augustus 2023, 14:00 uur

Op de uitgestrekte lanen van de A401, waar het zonlicht zachtjes de weg kust, vond een tragische samenkomst van twee voertuigen plaats. De strakke asfaltwegen die de steden verbinden, waren stille getuigen van dit voorval.

Stilte voor de storm

De middagzon toonde geen enkele voorbode van wat er te gebeuren stond. Een ambulance, beladen met de zware taak om levens te redden, kruiste het pad van een robuuste tractor. In een fractie van een seconde veranderde de rustige namiddag in een schouwspel van verontrusting.

Reddingsactie in harmonie

Met het oog op het welzijn van de betrokkenen, snelden hulpdiensten uit naburige gebieden toe. De eensgezindheid waarmee de collega’s uit Comines-Warneton en de brandweer uit Ieper handelden, was een toonbeeld van solidariteit en vakmanschap. Hun handen, getraind voor crisissituaties, werkten als één entiteit om een persoon uit de klauwen van het verwrongen metaal van de ambulance te bevrijden.

Reflectie

Terwijl de dag zijn einde nadert en de zon de horizon kust, blijft de herinnering aan deze tragische gebeurtenis hangen. Maar te midden van deze tragedie schittert ook de menselijke geest van samenwerking en vastberadenheid om in tijden van crisis te helpen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be