Boerenhart klopt sterk tijdens de 33ste Plattelandsdag

Op 10 september 2023 verwelkomt de Kinderboerderij d’Oude Smelterij in Torhout bezoekers voor de 33ste Plattelandsdag. Deze familiedag biedt een breed scala aan activiteiten, van een kleinveetentoonstelling tot ponyritten en een tentoonstelling van Belgische trekpaarden.

10 september 2023, 14-18 uur, Kinderboerderij d’Oude Smelterij, Torhout

Een feest voor iedere generatie

Op zondag 10 september 2023 wordt de landelijke charme van de Kinderboerderij d’Oude Smelterij in de kijker gezet tijdens de 33ste Plattelandsdag. Dit jaarlijkse evenement, dat toegankelijk is voor iedereen zonder enige kosten, belooft opnieuw een familiedag bij uitstek te worden. Kinderen kunnen de dag opfleuren met een activiteitenkaart, verkrijgbaar voor slechts 1 euro, en na deelname aan vijf activiteiten wacht hen een smakelijke verrassing.

Belevenissen te over

Bezoekers kunnen de levendigheid van de landbouw voelen door een tentoonstelling van kleinvee en het aanschouwen van indrukwekkende landbouwvoertuigen. Een scala aan verenigingen staat klaar om hun passie te delen, terwijl de jongste bezoekers kunnen genieten van volksspelen, ponyritten, reuzegezelschapsspelen en een springkasteel. Creatievelingen kunnen hun talent tonen in een tekenwedstrijd en een bijzonder straattheater, het reuzenestkast van BonPardon, brengt een vleugje magie. Uiteraard biedt de boerderij zelf een ontdekkingstocht door zijn domein: van de bijenhal en serre tot de speeltuin en alle innemende boerderijdieren.

De majestueuze Belgische trekpaarden

Schepen Hans Blomme uit zijn enthousiasme over de terugkeer van de Belgische trekpaarden, die strijden voor de titel van provinciaal kampioen op de uitgestrekte weiden van het domein. Bezoekers kunnen zich vergapen aan het spectaculaire boomslepen en een verrassend ‘vliegend tapijt’. De Prijskamp van het stamboek van het Vlaams Paard is eveneens een hoogtepunt, waarbij de beste paarden van hun ras uitblinken in diverse categorieën en proeven. Het culminatiepunt? De verkiezing van de Nationale Kampioenen, een trotse mijlpaal voor zowel de volwassen paarden als de jeugdcategorieën, een gedenkwaardig moment voor alle betrokkenen.

Culinair genieten in De Proefhoeve

Terwijl de Plattelandsdag in volle gang is, biedt cafetaria De Proefhoeve een smaakvolle rustpauze. Het uitgebreide aanbod omvat alles van frisdranken en streekbieren tot verse pannenkoeken en sappige braadworsten. De covergroep Reboot zorgt vanaf 15 uur voor een muzikale omlijsting op het terras.

Advies voor de reizigers

De locatie rondom de Kinderboerderij zal bruisen van activiteiten, maar parkeergelegenheid is beperkt. Het wordt aangeraden om per fiets te komen, waarvoor ruimschoots parkeergelegenheid is voorzien.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.torhout.be/plattelandsdag of contact opnemen met Veerle Callebert van de Dienst Kinderboerderij via kinderboerderij@torhout.be of Hans Blomme, Schepen van Landbouw, via hans.blomme@torhout.be.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be