Bloedstollende beslissingen en onthullingen: De Oudenburgse Gemeenteraad en OCMW-Raad bieden de kans om de toekomst van uw stad mede te vormen!

Bloedstollende beslissingen en onthullingen: De Oudenburgse Gemeenteraad en OCMW-Raad bieden de kans om de toekomst van uw stad mede te vormen!

Duizelt uw hoofd al bij het vooruitzicht van de sensationele Oudenburgse Gemeenteraads- en OCMW-raadsvergaderingen die gepland staan voor 12 juli 2023? Deze energieke ontmoetingen, vol bruisende discussies en baanbrekende beslissingen, worden deskundig geleid door de charismatische voorzitter Stefaan Reynaert van de Open Vld.

Deze cruciale raden vinden plaats in het Lokaal Dienstencentrum Biezenbilk. Het is dé plek waar de toekomst van de stad wordt gebeeldhouwd door uw vertegenwoordigers. En deze keer hebben we een doordachte mix van intrigerende onderwerpen en beslissingen waarvan u, als bewoner, deel wilt uitmaken.

Bij de aanvang van de avond om 19.30 uur begint de gemeenteraad met de goedkeuring van de notulen van de vorige vergadering. De echte sensatie begint echter met de goedkeuring van het hemelwater- en droogteplan voor de stad Oudenburg. Dit ambitieuze plan zal een mijlpaal zijn in de strijd tegen de opwarming van de aarde en zal de stad op de kaart zetten als pionier in duurzaam waterbeheer.

De spanning stijgt verder met de voorlopige vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan De Kei. De mogelijke impact op de stadsontwikkeling en de toekomstige welvaart van de stad hangt in de lucht. Dit is uw kans om een blik te werpen op de toekomstige skyline van uw geliefde stad.

En het houdt niet op! Een potentiële aanpassing van het huishoudelijk reglement voor de buitenschoolse kinderopvang kan een enorm effect hebben op uw gezinsleven. Terwijl de beslissing tot aanwijzing van bijkomende locaties voor het voltrekken van huwelijken zeker de romantici onder ons zal doen dromen.

Als klap op de vuurpijl komt de beslissing over de solidaire borgstelling voor een lening van de kerkfabriek van Westkerke. Zullen de schitterende glasramen van de Sint-Audomaruskerk worden vervangen en veiligheidshaken worden toegevoegd aan het dak van de kerk? Dit zal zeker menig hart sneller doen kloppen.

De OCMW-raad volgt onmiddellijk op de gemeenteraad, en ook hier belooft de agenda verhitte discussies. Dus, wees erbij en mis deze kans niet om uw stad te vormen en het nieuws uit eerste hand te vernemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de burgemeester Anthony Dumarey en gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )