Bijeenkomst van warme buurthelden

Wingene zet in op het creëren van hechte, zorgzame buurten met het ‘Gesellige burencafé’. Deze bijeenkomst op 21 september bevordert samenhorigheid en wederzijds respect.

Wingene ontvouwt haar zorgzaamheid

Wingene, 21 september 19:30 – Voor zij die geloven dat een buurt meer is dan een verzameling huizen, is er het ‘Gesellige burencafé’. Dit is een baken van samenhorigheid waar de nadruk ligt op het bouwen van een hechte gemeenschap. Op een tijd waarin individualisme hoogtij viert, zet Wingene vol in op het creëren van zorgzame buurten, die in de volksmond ‘Gesellige buurten’ worden genoemd.

Het doel is simpel: een buurt waar men zich thuisvoelt, ondersteund door een netwerk van behulpzame buren, professionele zorgverleners, toegewijde vrijwilligers en liefdevolle familie. Zo’n buurt straalt warmte uit, waar men elkaar écht kent en begrijpt, een plek waar spontaniteit en wederzijds respect de norm zijn.

Tom Braet, schepen van Welzijn, licht toe: “De Gesellige buren vormen het kloppend hart van deze gemeenschap. Deze helden zijn het vertrouwde gezicht en de brug tussen de gemeente en haar inwoners. Zij zijn het kompas voor hun medeburen, leidend en ondersteunend, en worden hierbij gesteund door onze toegewijde buurtzorgcoördinatoren.”

Wat betekent het om ‘Gesellige buur’ te zijn?

Het ‘Gesellige burencafé’ in café De Vetpompe (Rozendalestraat 64, Wingene) is het perfecte moment voor allen die geïnteresseerd zijn om deel uit te maken van deze beweging. Het is een uitnodiging om te leren, te delen en ideeën te brainstormen over hoe men het vuur van samenhorigheid verder kan aanwakkeren.

Mocht deelname op 21 september niet lukken of zijn er nog prangende vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met het toegewijde team van Gesellige buren via geselle@wingene.be of 051 65 00 30.

Informatie en vragen

Voor meer informatie en verdieping is Tom Braet, schepen van Welzijn, Wonen, Senioren, Kind- en Gezinsbeleid, te bereiken via 0476 25 28 76 of tom.braet@wingene.be

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be