BIB ICHTEGEM STELT GLOEDNIEUWE BOEKENRUILKASTJES VOOR

De Ichtegemse bibliotheek en technische dienst hebben niet stilgezeten tijdens de coronaquarantaine. Met veel trots stellen ze de gloednieuwe, zelfgemaakte boekenruilkastjes voor. “Vanaf vandaag telt elke deelgemeente een boekenruilkastje”, steekt schepen van bibliotheek Magali Segers van wal. “De Ichtegemse bibliotheekraad stelde dit initiatief voor en het werd zowel door de bibliotheekmedewerkers als het schepencollege positief onthaalt. Al snel bleek dat onze technische dienst de kastjes zelf kon maken. We zijn dan ook extra trots op deze homemade boekenkastjes”.

Je vindt de kastjes ter hoogte van de wijkspeelpleintjes in de Vossebeekstraat (Ichtegem), de Populierenwijk (Eernegem) en De Kouter (Bekegem).

Het principe van een boekenruilkastje is eenvoudig: wie zin heeft om iets te lezen, kiest een boek uit het aanbod en stopt er een ander voor in de plaats. Wil je dat je boeken een tweede leven krijgen bij iemand anders? Dan kan je ze er ook in kwijt. Alle genres zijn welkom!

Geef-leen-neem erop los! “Elke boekenruilkast heeft een meter of peter, die er op toeziet dat de kastjes op orde blijven. Voor Bekegem kunnen we rekenen op Isabelle Bussche. Renata Hautekiet houdt een oogje in het zeil in Eernegem en Johan D’Hondt is de peter van het Ichtegemse kastje. Merk je toch iets abnormaals op, geef dan gerust een seintje aan de bibliotheek”, besluit de schepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *