Betoverende vertellingen: Ensemble Respiro brengt ‘De drie wonderdokters’ tot leven op de sinksenfeesten 2024

Ensemble Respiro betovert het publiek op de Sinksenfeesten 2024 met ‘De Drie Wonderdokters’, een sprookjesachtige vertelling doordrenkt met muzikale magie. Gratis toegang maakt deze ervaring voor jong en oud toegankelijk voor een onvergetelijke culturele belevenis.

Kortrijk, 20 mei 2024 – De geest van de Sinksenfeesten in Kortrijk wordt dit jaar bezield door een magische melodie, dankzij Ensemble Respiro. Onder het thema ‘Sprookjes’ brengt het ensemble op maandag 20 mei een betoverende uitvoering van ‘De drie wonderdokters’, een herschepping van het klassieke Grimm-sprookje.

Een meesterlijke bewerking door Hilde Rogge

Met meesterlijke hand heeft vertelster Hilde Rogge het oude verhaal van Grimm omgetoverd tot ‘De drie wonderdokters’. Haar bekwaamheid belooft een vertelling doordrenkt met humor en wijsheid, versterkt door de muzikale composities van Siewald Degraeve, dirigent en componist bij Ensemble Respiro.

Een magische reis voor jong en oud

De voorstelling, geschikt voor alle leeftijden, vindt plaats in de gotische pracht van het historisch stadhuis van Kortrijk. Bezoekers hebben de keuze uit twee uitvoeringen, om 11:00 uur en 14:30 uur, om de magie van samensmeltende vertelling en muziek te ervaren. Ensemble Respiro staat bekend om hun vermogen om muziek en verhaal naadloos te integreren, wat leidt tot een onvergetelijke ervaring die het publiek laat glimlachen, blozen en bulderen van het lachen.

Toegang gratis voor een onvergetelijke beleving

Het mooiste van alles is dat de toegang volledig kosteloos is, waardoor dit evenement toegankelijk is voor eenieder die de betovering van live muziek en verhalen wil ondergaan. Dit is een uitgelezen kans om te baden in de sfeer van de Sinksenfeesten en te genieten van een unieke culturele belevenis.

Praktische details

Voor meer informatie over het evenement en andere voorstellingen van Ensemble Respiro tijdens de Sinksenfeesten, bezoek de officiële website: www.ensemblerespiro.be.

(Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be)