Betoverd strand vol zomerse sprookjes

Op het adembenemende strand van Middelkerke komen deze zomer de meest betoverende sprookjes tot leven. Maar dat is nog niet alles, want ook het legendarische podium van ‘Tien om te Zien’ staat klaar voor een spectaculair schouwspel vol avontuur, culinaire verrassingen en culturele pracht.

‘Tien om te Zien’ keert terug naar Westende en dit keer verrijst het iconische podium op de betoverende zeedijk, ter hoogte van het al even legendarische De Rotonde. Het adembenemende uitzicht op het strand, de sprankelende zee en de ondergaande zon maken het plaatje compleet. Jong en oud zijn uitgenodigd om getuige te zijn van de betoverende opnames.

De opnames vinden plaats op 24 en 25 juli, en 7, 8 en 9 augustus, telkens vanaf 20.30 uur.

In de majestueuze kerk van Leffinge wordt nog tot en met 3 september de indrukwekkende overzichtsexpo “No plastic in heaven” van William Sweetlove tentoongesteld. Deze gerenommeerde kunstenaar, vooral bekend om zijn kleurrijke monumentale dierenwerken van polyester, laat je kennismaken met zijn bekende en minder bekende meesterwerken. Bovendien deelt hij enkele unieke privéstukken tijdens zijn allereerste retrospectieve tentoonstelling.

De expo is dagelijks geopend, behalve op maandag.

Voor het Zandsculpturenfestival van 2023 daal je af in de betoverende wereld van sprookjes. Nog tot en met 10 september kunnen zowel jong als oud de meest bekende sprookjes herbeleven, maar ook verborgen parels ontdekken. Echte tovenaars, prinsen en prinsessen zullen tot leven komen in meer dan twintig sprookjesachtige zandsculpturen op het Arthur De Greefplein.

www.zandsculpturenfestival.com

Ontdek het zomerse pracht van het Middelkerkse achterland terwijl je over het water glijdt. Neem een kajak vanuit Middelkerke en vaar langs schilderachtige kanalen en kreken tot aan Leffinge, waar je kunt genieten van een verfrissend drankje voordat je terugkeert naar Middelkerke. Met een suo (stand-up paddleboard) betreed je het water bij het Tempeliertje in Slijpe. De tocht voert je door de betoverende kreken van de Middelkerkse polders, waar je een uniek perspectief krijgt op de adembenemende natuur die anders verborgen blijft. De tocht eindigt bij ‘t Kraaienest in Nieuwpoort. Voor degenen die liever iets minder sportief zijn, kunnen de polderlandschappen ook bewonderd worden per koets of met de paardentram.

www.dekust.be/expeditie-hinterland

Als heerlijke en gratis afsluiter van de zomer is er Tastoe. Op 2 en 3 september kunnen bezoekers genieten van een overvloed aan culinaire hoogstandjes. Van traditionele Belgische gerechten tot internationale delicatessen, er is voor ieder wat wils. Lokale restaurants en cateraars presenteren hun beste creaties. Wees welkom vanaf 11 uur ‘s ochtends aan de Koning Ridderdijk, ter hoogte van Surfclub De Kwinte in Westende.

www.middelkerke.be