Betalend parkeren in Torhout opnieuw verplicht vanaf 1 juni


Schepen van mobiliteit Elsie Desmet : Door het coronavirus moest je vanaf 19 maart tijdelijk niet betalen of je blauwe schijf leggen om te parkeren in de betalende en blauwe zones in het centrum van Torhout. Hiervoor werd een tijdelijk gedoogbeleid ingevoerd. Het Lokaal Bestuur Torhout besliste om dit gedoogbeleid te laten aflopen op zondag 31 mei.

Vanaf maandag 1 juni treden de normale regimes opnieuw in werking en moet je dus verplicht betalen in de betalende zones en je blauwe schijf leggen in de blauwe zones wanneer je parkeert in het stadscentrum.

Bewonerskaarten

Woon je in een betalende of blauwe zone in het centrum? Vergeet niet om vanaf maandag 1 juni je bewonerskaart ook terug te leggen. Heb je een nieuwe bewonerskaart aangevraagd? Bewonerskaarten kunnen vanaf dinsdag 2 juni afgehaald worden aan het onthaal van het stadskantoor.

“De winkels mogen hun deuren heropenen, scholen starten opnieuw op, sporten op het sportterrein kan opnieuw,… Stap voor stap komt er weer meer beweging en leven in onze stad. Hierdoor wordt er ook weer meer gebruik gemaakt van de parkeerplaatsen in het centrum. Daarom is het belangrijk om ook ons normaal parkeerbeleid weer op te starten en dit vanaf 1 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *