Bellewaerde Park onthult “Mundo Amazonia” met wereldprimeur

Bellewaerde Park lanceert “Mundo Amazonia”, een nieuwe zone met een unieke waterattractie “Amazonia”, twee mini-attracties, een horecapunt en een souvenirwinkel, omgeven door een rijke natuurlijke omgeving. Deze uitbreiding, gepland voor 30 maart 2024, versterkt Bellewaerde’s positie als een vernieuwend themapark. Bellewaerde Park introduceert ‘Mundo Amazonia’, een meeslepende nieuwe zone met de unieke ‘Amazonia’ waterattractie, de familievriendelijke ‘Rio Do Cacao’ en ‘Brazilian Buggies’, en de culinaire genoegens van ‘Tropical Takeaway’, vergezeld door ‘Samba Souvenirs’ winkel.

Vanaf 30 maart 2024 verwelkomt Bellewaerde Park zijn bezoekers in een splinternieuwe zone: “Mundo Amazonia”. Dit project, met een investering van 21 miljoen euro, belooft een onvergetelijke ervaring met drie nieuwe attracties, waaronder een wereldprimeur, een nieuw horecapunt, een souvenirwinkel, en uitgebreide sanitaire voorzieningen, allemaal omringd door nieuw aangeplante natuur.

Een nieuwe dimensie van avontuur

Het hart van “Mundo Amazonia” is de waterattractie “Amazonia”, die bezoekers meeneemt op een avontuurlijke tocht door een verlaten mijn, waar ooit smaragden werden gedolven. De attractie, uniek in zijn soort, biedt een sensationele ervaring met een schuine lift naar 18 meter hoogte, een kolkende waterglijbaan, een draaiende verticale lift, een immense halfpipe en een spectaculaire vrije val.

Voor de jonge avonturiers

Naast de adembenemende “Amazonia”, biedt “Mundo Amazonia” ook plezier voor de jongsten onder ons. Met attracties zoals “Rio Do Cacao” en “River Splash”, die een grondige upgrade heeft gekregen tot “Rio Do Cafe”, kunnen kinderen op een veilige manier kennis maken met de sensatie van waterattracties. De “Brazilian Buggies”, een kindvriendelijke achtbaan, zorgt voor een onvergetelijke eerste rollercoasterervaring.

Culinaire en shoppingbeleving

Bezoekers kunnen hun avontuur completeren met een bezoek aan de “Tropical Takeaway” voor een proeverij van exotische gerechten zoals empanadas, nacho’s en taco’s, geserveerd op een sfeervol terras. Voor een blijvende herinnering is er de “Samba Souvenirs” winkel, waar unieke geschenken zoals smaragden en andere edelstenen te vinden zijn.

Natuurschoon in “Mundo Amazonia”

De nieuwe zone ademt een Zuid-Amerikaanse en Braziliaanse atmosfeer uit, met een indrukwekkende aanplanting van inheemse en exotische bomen, struiken en planten. In totaal worden er 80 grote bomen, 70 exotische meerstammige bomen, 30 exotische struiken en 600 kleinere struiken geplant, aangevuld met 1400 bosplanten op grondniveau.

Bellewaerde Park lanceert ‘Mundo Amazonia’: Een duik in een wereld van avontuur

Bellewaerde Park onthult met trots zijn nieuwste zone, ‘Mundo Amazonia’, een project dat met een totale investering van 14,5 miljoen euro belooft een van de meest opwindende toevoegingen aan het park te worden. Met de opening op 30 maart 2024, nodigt het park bezoekers uit voor een onvergetelijke ervaring in een gebied dat avontuur, plezier en natuur op unieke wijze combineert.

Amazonia: De kroon op ‘Mundo Amazonia’

Het hart van de nieuwe zone wordt gevormd door ‘Amazonia’, een baanbrekende waterattractie gebouwd door Intamin. Met een hoogte van 26,4 meter en een snelheid van 4 meter per seconde over een lengte van 540 meter, biedt de Spinning Rapids attractie plaats aan 14 boten van 8 personen, met een capaciteit om maximaal 960 bezoekers per uur te verwelkomen. De attractie staat garant voor spanning en plezier voor avonturiers die langer zijn dan 120 cm.

Rio Do Cacao en Brazilian Buggies: Plezier voor de hele familie

‘Mundo Amazonia’ biedt ook vermaak voor de jongste bezoekers met ‘Rio Do Cacao’, een Kiddie Flume attractie van Zamperla. Met een investering van 480.000 euro, een snelheid van 0,7 meter per seconde en een lengte van 63 meter, kunnen maximaal 240 gasten per uur genieten van deze waterattractie, toegankelijk voor kinderen langer dan 90 cm.

Voor de kleine snelheidsduivels is er ‘Brazilian Buggies’, een Kiddie Coaster ook van Zamperla. Deze achtbaan, met een hoogte van 4,6 meter en een lengte van 92 meter, haalt snelheden tot 27 kilometer per uur. Met een capaciteit van maximaal 690 gasten per uur (voor één rondje) biedt het plezier voor kinderen en hun begeleiders vanaf 90 cm, en onafhankelijke ritten voor kinderen langer dan 105 cm.

Tropical Takeaway en Samba Souvenirs: Verwen je zintuigen

Naast spanning en avontuur, kunnen bezoekers van ‘Mundo Amazonia’ ook genieten van de ‘Tropical Takeaway’, een take-away restaurant met een oppervlakte van 75 m². Met een investering van 650.000 euro serveert het empanadas, nacho’s, taco’s en seizoensgebonden suggesties.

Voor een blijvende herinnering aan een dag vol avontuur biedt ‘Samba Souvenirs’, met een oppervlakte van 105 m² en een investering van 490.000 euro, een divers aanbod aan geschenken en souvenirs die de sfeer van ‘Mundo Amazonia’ weerspiegelen.

( Tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be )