Belgische speler Romeo Lavia ruilt Southampton voor Chelsea in een deal van €68 miljoen

De 19-jarige Belgische middenvelder Romeo Lavia heeft zich bij Chelsea aangesloten na een transfer van €62 miljoen van Southampton. De speler heeft een contract van zeven jaar getekend bij de Londense club.

Een nieuwe bladzijde voor Lavia

Terwijl de schaduwen van de spelers zich over het Chelsea-stadion uitstrekken, is er een nieuwe glans te zien. Romeo Lavia, het 19-jarige middenveldtalent uit België, heeft zijn overstap van Southampton naar Chelsea officieel gemaakt voor een initiële €62 miljoen. Het contract, dat de jonge speler voor zeven jaar aan de Londense club bindt, kan met nog eens €5,9 miljoen oplopen door bepaalde bonussen.

In de weemoedige zang van het voetbalspel heeft Lavia zich afgelopen seizoen 34 keer laten zien, alhoewel zijn inspanningen Southampton niet konden behoeden voor degradatie uit de Premier League.

“Het voelt als een droom om me bij Chelsea aan te sluiten,” sprak Lavia met een vonk in zijn ogen. “De rijke geschiedenis van de club is inspirerend, en ik ben enthousiast om samen met mijn nieuwe teamgenoten grootse prestaties neer te zetten.”

Wortels en vleugels

Het verhaal van Lavia begon bij Anderlecht, waarna Manchester City hem in 2020 verwelkomde na een indrukwekkende prestatie in een Belgisch toernooi onder het toeziend oog van Pep Guardiola. Ondanks zijn jeugdige enthousiasme en potentieel, bleven senior optredens bij City beperkt. Hij vervolgde zijn reis naar Southampton in juli 2022 voor een bedrag van €12,3 miljoen.

De zegetocht van Chelsea gaat verder

Hoewel Liverpool zijn pijlen ook op Lavia had gericht, koos het jonge talent voor Chelsea. Deze week volgt hij Moises Caicedo, die eerder de overstap maakte van Brighton naar Chelsea voor een verbazingwekkende €117 miljoen.

Terwijl de horizon verandert en nieuwe spelers komen en gaan, wordt de zomer van Chelsea gekenmerkt door een opwindende reeks transfers. Lavia is de negende aanwinst voor de Londense club, terwijl andere bekende gezichten hun afscheid aankondigden.

Met de nieuwe investeringen van de Amerikaanse investeerder Todd Boehly en zijn Clearlake-consortium is Chelsea’s totale uitgave aan nieuwe spelers opgelopen tot meer dan €1,05 miljard.

Dankbetuigingen en vooruitzichten

Met de bescheidenheid die zo typerend is voor zijn karakter, bedankte Lavia de Southampton-fans via een hartverwarmend bericht op Instagram, waarin hij zijn dankbaarheid uitte voor hun onvoorwaardelijke steun.

Voor Chelsea wacht nu een spannende confrontatie tegen West Ham in de Premier League, waarbij de woorden van de Chelsea-manager Mauricio Pochettino duidelijk weerklank vinden: “Lavia is een speler van kwaliteit, perfect voor dit project.”

( Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )