Belgische Justin Bliesner voor de rechter in Amerikaanse Ozaukee County, Wisconsin na roekeloos rijgedrag

Een Belgische man, Justin Bliesner, is voor de rechter verschenen in Ozaukee County, Wisconsin, na beschuldigingen van roekeloos rijgedrag nabij spelende kinderen. Het incident is bevestigd door ooggetuigen en beveiligingsbeelden.

Ozaukee County, Wisconsin, 15 augustus 2023, 7:30 uur

In de normaal zo kalme straten van een dorp in Ozaukee County, Wisconsin, ontvouwde zich op 10 juni een verontrustend schouwspel dat de lokale gemeenschap diep schokte.

Roekeloze rit veroorzaakt opschudding

Een 34-jarige man uit België, Justin Bliesner, wordt ervan beschuldigd roekeloos gereden te hebben nabij een groep kinderen. Volgens getuigenverslagen accelereerde Bliesner gevaarlijk in de richting van de kinderen, remde abrupt, en maakte vervolgens met piepende banden een snelle U-bocht bij het kruispunt van North en Liberty straten. Hij keerde terug richting de kinderen, alvorens naar een garage aan North Street te rijden.

Buurtbewoners in shock: “Kinderlevens in gevaar”

Een lokale bewoner, die Bliesner herkende maar zijn naam niet kende, voelde dat het roekeloze rijgedrag van de man de kinderen in direct gevaar bracht. Deze buurman confronteerde Bliesner en dreigde de politie te informeren, waarop Bliesner antwoordde: “Doe maar.”

Wederzijdse confrontaties

Toen een politieagent Bliesner later thuis opzocht, verklaarde deze dat hij zich op zijn zwijgrecht wilde beroepen en verzocht om zijn advocaat. Een andere buurvrouw verklaarde ook dat ze Bliesner roekeloos had zien rijden. Ze vertelde de agent dat ze naar de kinderen was gegaan om te controleren of ze ongedeerd waren.

De agent sprak vervolgens met de kinderen. Eén van hen was gestruikeld en de anderen hielpen hem overeind, precies toen Bliesner gevaarlijk dichtbij kwam. De kinderen konden nog net op tijd wegduiken.

Beveiligingsbeelden bevestigen het verhaal

Beveiligingsbeelden van een andere buurman bevestigden de versie van de kinderen en buurtbewoners.

Bron naar het Artikel in de Amerikaanse krant: https://www.gmtoday.com/news_graphic/news/belgium-man-charged-after-driving-recklessly-near-kids/article_8b20a96e-8d0d-5a44-b8e5-3dafb83513ba.html

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be