Bart Plasschaert zorgt ervoor dat in september Oostende zijn bloeiend verenigingsleven zal vieren

  Als de zomerse warmte plaatsmaakt voor de eerste tekenen van herfst, verwelkomt Oostende september met open armen, dat vernemen wij via een bericht van schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert. Het is de maand waarin de stad zijn pulserende verenigingsleven viert. Met de afgelopen vakantieperiode nog vers in het geheugen, kijken de inwoners van Oostende met enthousiasme uit naar de vierde editie van de ‘Maand van de Vrije Tijd’. Dit evenement zet niet alleen de schijnwerpers op de actieve verenigingen, maar biedt hen ook een kans om hun vaardigheden te verfijnen.

  Een nieuwe wind in het vrijetijdsaanbod

  Dit jaar staat er iets bijzonders te gebeuren. Naast de gebruikelijke festiviteiten heeft de organisatie een vernieuwend vormingsaanbod op poten gezet. Verschillende boeiende sessies, ontworpen om verenigingen voor te bereiden op het komende seizoen, beloven een frisse wind door het Oostendse vrijetijdslandschap te laten waaien.

  Programmapresentatie bij Sportpark De Schorre

  Een speciaal moment is gepland op woensdag 16 augustus om 11.00 uur. Dan wordt het volledige programma van deze feestmaand uit de doeken gedaan. De plaats van samenkomst? Sportpark De Schorre, gelegen op de pittoreske kruising van de Zilverlaan en de Stuiverstraat. Mocht het weer niet meezitten, dan is er een alternatieve locatie voorzien: de polyvalente ruimte van het sportcentrum Mister V-Arena op de eerste verdieping, Sportparklaan 6.

  Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be