Bart Ganne’s wijnrijk van Thurholt: een honderd procent West-Vlaams levenswerk

Wijngoed Thurholt, het domein van Bart Ganne, heeft onlangs het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’ gekregen. Dit label erkent de passie en toewijding van Bart om kwalitatieve, ambachtelijke wijnen en gin te produceren voor het Houtland. Het wijngoed, dat drie kleinschalige wijngaarden omvat, heeft vier wijnen in zijn assortiment en onlangs ook een gin geïntroduceerd.

De evolutie van een wijngoed

Daar, verankerd in de vruchtbare West-Vlaamse bodem, verrijst Wijngoed Thurholt, het kind van Bart Ganne, een man van tweeënvijftig lentes. Dit domein, gelegen aan de rustgevende Vredelaan, is getuige van een jarenlange toewijding aan de wijnkunst, die nu bekroond wordt met het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’. Een titel verdiend door de passie om het Houtland te voorzien van heerlijke, ambachtelijk vervaardigde wijnen en recentelijk ook een gin met een uniek karakter.

Drie bescheiden wijngaarden vormen het hart van Wijngoed Thurholt, waar de eerste wijnstokken meer dan twee decennia geleden werden geplant. Bart, samen met zijn echtgenote Cindy Taveirne vereeuwigd in beeld, mag zich met recht en reden een pionier noemen in de lokale wijnbouw.

Een palet van smaakvolle wijnen

Bart brengt een verscheidenheid aan wijnen voort, met een bijzondere focus op mousserende variëteiten: de Rosé Parel, de Gouden Parel, de Witte Parel en de eenvoudigweg Rosé genaamde. Het zijn producten die elegantie en uitgesproken aroma’s ontlenen aan de zandige bodem waarin ze hun oorsprong vinden

Uit de druif geboren: Thurholt Double Dry Distilled Grape Gin

De recente toevoeging aan dit assortiment is de Thurholt Double Dry Distilled Grape Gin. Deze gin, vervaardigd uit Thurholt-druiven, kweeperen en verschillende botanicals, is de weerspiegeling van de constante drang naar vernieuwing en diversiteit in het wijngoed.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )