“Arno’s onuitwisbare sporen: Danny Willems’ fotografische odyssee”

De tentoonstelling “The Show of Life” in de Venetiaanse Gaanderijen te Oostende, geopend vanaf 19 december 2023 tot 21 mei 2024, is een diepgaande en ontroerende weergave van het leven van Arno, gezien door de ogen van zijn vriend en fotograaf Danny Willems. Deze expositie, verrijkt met een digitale wandelroute door Oostende, biedt een unieke kijk op de invloed van de stad op Arno’s leven en werk.

Een tijdloze reis door het leven van een icoon

In de Venetiaanse Gaanderijen van Oostende opent op 19 december 2023 een unieke tentoonstelling die het leven en de nalatenschap van Arno, de Belgische rocklegende, in beeld brengt. Deze expositie, getiteld “The Show of Life”, is niet zomaar een verzameling van beelden; het is een diepgaande duik in de ziel van een artiest, vastgelegd door de lens van zijn boezemvriend en vertrouwde fotograaf, Danny Willems.

De kunstenaar en zijn muze

Danny Willems, meer dan alleen een fotograaf, heeft zijn carrière gewijd aan het vastleggen van de essentie van Arno. Hun vriendschap, die zich uitstrekt over een halve eeuw, is meer dan een verhaal van twee mannen. Het is een verhaal van creatieve symbiose, waarbij de ene de muze was voor de ander. Willems’ foto’s zijn niet alleen afbeeldingen; ze zijn vensters naar de ziel van Arno, die de kijker meeneemt op een reis door zijn leven, van jeugdige dagen tot aan de grijze jaren van wijsheid.

Een digitale wandeling door Oostende

Naast de fysieke tentoonstelling, die loopt tot 21 mei 2024, de dag waarop Arno 75 jaar zou zijn geworden, breidt de ervaring zich uit buiten de muren van de galerij. “Oostende Godverdomme” is een digitale wandeling die bezoekers meeneemt langs de plaatsen die een cruciale rol speelden in het leven van de zanger. Deze route is een eerbetoon aan de stad Oostende, een plaats van inspiratie en herinnering, doordrenkt van nostalgie, rock-‘n-roll en de unieke geest van Arno.

Een eerbetoon aan vriendschap en kunst

Deze tentoonstelling is meer dan een eerbetoon aan een muzikant; het is een viering van vriendschap, kunst en de onuitwisbare invloed van een persoon op een ander. “Gie en Ik, Toi et moi” – deze woorden resoneren door de galerij, symboliserend de onbreekbare band tussen Arno en Willems. Het is een verhaal van twee mensen die samen door het leven navigeerden, elk op hun eigen manier de wereld verrijkend.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be