Anzegem innoveert: de toekomst in de palm van je hand

De gemeente Anzegem lanceert een innovatieve app die zowel lokale als nationale diensten integreert, waarmee ze haar inwoners een gestroomlijnde digitale ervaring biedt. Daarnaast wordt er een oproep gedaan om te stemmen voor de (startende) Doend’rik trofee om lokale ondernemers te eren.

Datum: 25/08/2023 11:38 Locatie: Gemeente Anzegem, De Vierschaar 1, 8570 Anzegem

Digitale revolutie in Anzegem

De digitale wind van verandering waait sterk door Anzegem. De gemeente, bekend om haar verbondenheid met haar inwoners, voegt nu een fonkelnieuwe parel toe aan haar diadeem: de Anzegem-app. Het moderne Anzegem omarmt de toekomst en biedt haar inwoners een unieke, allesomvattende ervaring. Deze app, een ware toegangspoort, is niet alleen de sleutel tot gemeentelijke diensten, maar ook de brug naar de Vlaamse en federale overheid.

Koppeling met de grotere spelers

De dagen van lange wachtrijen en talloze telefoontjes naar verschillende overheidsinstanties lijken als sneeuw voor de zon te verdwijnen. De Anzegem-app bundelt niet alleen gemeentelijke informatie, maar dankzij ‘Mijn Burgerprofiel’ krijgen gebruikers ook toegang tot hun officiële gegevens en overheidsadministratie. Met de naadloze koppeling naar de E-Box, de digitale postbus van de overheid, worden documenten eenvoudigweg een tik op het scherm verwijderd.

Lokaal en globaal

Behalve de connectie met overheidsdiensten, bloeit de app met lokale content. Meldingen van zwerfvuil, straatproblemen, het aanvragen van attesten, het laatste nieuws uit Anzegem en nog veel meer zijn binnen handbereik. En het mooiste? Het aanbod blijft groeien en evolueren, elke dag opnieuw.

Een stem voor ondernemers

In een sprankelend initiatief om lokale ondernemers in de schijnwerpers te zetten, nodigt Anzegem haar inwoners uit om hun stem uit te brengen voor de (startende) Doend’rik trofee. Een galore van getalenteerde ondernemers staat klaar om deze prestigieuze erkenning te ontvangen. De stemmen kunnen uitgebracht worden tot 3 september.

Voor verdere informatie of bij vragen kan men terecht bij Schepen Christophe Vandererven.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )