Ambacht en glorie: Diksmuidse slagersschool triomfeert

De Slagers-Traiteursschool GO! Diksmuide vierde de uitmuntende prestaties van haar leerlingen na hun succes op de ‘SPECIAL EUROBEEF’ vakwedstrijd. Met 42 gouden medailles uit 59 inzendingen en opvallende resultaten in de ‘SPECIAL JUNIORCUP’, hebben zowel de mannelijke als vrouwelijke studenten hun vakmanschap bewezen. De school staat bekend om zijn bijdrage aan het behoud van de slagerijstiel en de ontwikkeling van nieuw talent, zoals blijkt uit de prestaties van zowel huidige als oud-studenten.

Vakmanschap en creativiteit

De Slagers-Traiteursschool GO! Diksmuide, een instituut waar jonge talenten de kunst van het slagersvak meester worden, stond onlangs in het stralende middelpunt tijdens de prestigieuze ‘SPECIAL EUROBEEF’ vakwedstrijd op de Meat Expo te Kortrijk. Hier, waar de toekomst van het slagersambacht vorm krijgt, werden de winnende leerlingen met een ceremoniële finesse en gevoel voor traditie gehuldigd.

Oogsttijd van talent

Het is een tweejarenritueel waarbij de crème de la crème van jonge slagers zich verzamelt om hun vakbekwaamheid ten toon te stellen. Zoals de Champions League het summum is voor voetballiefhebbers, zo is de ‘SPECIAL EUROBEEF’ dat voor de ambachtelijke slagerij. Dit keer was het de Slagers-Traiteursschool GO! Diksmuide die met een indrukwekkende 59 inzendingen de competitie tegemoet trad. Onder de inspirerende leiding van hun vakleraren smeedden de studenten een indrukwekkende collectie aan culinaire kunstwerken, van tapasschotels tot ambachtelijke vleeswaren.

Een bloemrijke huldiging

Na de glorie op de vakbeurs, keerde de rust in Diksmuide terug. Maar niet voor lang. Een speciale ceremonie op school bracht de gemeenschap samen, waarbij de leerlingen wederom het middelpunt waren. Jochen Nolf, de directeur van de school, ontving met open armen de trotse ouders en hoogwaardigheidsbekleders zoals Ivan Claeys en Marc Dekeyrel, die beiden in hun lovende toespraken de leerlingen prezen voor hun talent en doorzettingsvermogen.

De vrouwen aan het front

Het podium werd eveneens gedeeld door jonge dames, wiens prestaties in de ‘SPECIAL JUNIORCUP’ een duidelijke boodschap zonden: de slagerswereld is niet meer alleen het domein van mannen. Liselotte Toebaert, Aïcha Denys en Beyonce Seys, om er een paar te noemen, sleepten samen 21 medailles in de wacht.

Professioneel succes: een oude leerling schittert

Arthur Blockeel, een naam die nu reeds legendes schrijft binnen de slagerijwereld, bewees dat de Slagers-Traiteursschool GO! Diksmuide een fundament legt voor toekomstig succes. Deze jonge vakman, die het ambacht tot in de puntjes beheerst, veroverde de professionele categorie en plaatste zichzelf daarmee in de annalen van de ‘SPECIAL EUROBEEF’.

Een literaire afsluiting van vakmanschap

De resultaten van de studenten, elk gedetailleerd en gevierd, weerspiegelen niet enkel hun deskundigheid en toewijding, maar ook de vitaliteit van een sector die onmiskenbaar deel uitmaakt van onze culturele en gastronomische identiteit. De Slagers-Traiteursschool GO! Diksmuide, een baken van kennis en traditie, blijft zo de fakkel dragen voor een eervol en tijdloos ambacht.

Hulde aan de jonge slagers: De triomfanten van de Diksmuidse slagersschool

In een onvergetelijke vertoning van vakmanschap en culinaire kunst, hebben de eindejaarsleerlingen van de Diksmuidse Slagersschool tijdens de recente beoordelingen laten zien waarom hun school synoniem staat voor excellentie. Hier volgt een opsomming van de leerlingen die hun vaardigheden hebben verzilverd en verguld met eremetaal.

Gouden Prestaties

 • Bram Bruyneel: Goud voor Tapasschotel en Witte Worst, Zilver voor Gekookte Ham, Goud voor Gerookte Buik en Appelpastei.
 • Niels Bulcke: Goud voor Tapasschotel, Zilver voor Gebakken Ham, Goud voor Champignonworst, Nootham en Appelpastei.
 • Liselotte Toebaert: Een indrukwekkende reeks met goud voor Tapasschotel, Gegrilde Kookham, Hespenworst, Champignonworst, Bierworst, Provinciaals Vleesbrood, Gerookte Bacon en Appelpastei; Zilver voor Peterselie Worst en Brons voor Broccoli Worst.
 • Aïcha Denys: Goud voor Tapasschotel en Witte Pens; Zilver voor Gebakken Ham; Brons voor Grilworst; Goud voor Bacon en Nootham.
 • Jelle Deryckere: Goud voor Kookham en Witte Pens.
 • Dré Duyvenjonck: Dubbel goud voor Kookham en Vleesbrood.
 • Valmont Willemyns: Goud voor BBQ Ham, Kalfsworst, Gekookt Buikspek, Gedroogde Varkensheup; Zilver voor Boerenpastei.
 • Levi Noppe: Een trio van goud voor Vleesbrood, Hespenworst, en Zilver voor Parijseworst.
 • Milan Devuysdere: Goud voor Vleesbrood en Hespenworst; Brons voor Grilworst Special.
 • Michael Vlaeminck: Goud voor Vleesbrood en Gekookte Varkensbuik; Zilver voor Lookworst.
 • Ian Tuyten: Goud voor Lente Worst en Bierworst; Zilver voor Champignonworst en Parijseworst.
 • Beyonce Seys: Goud voor Filet De Sax en Boerenpastei; Zilver voor Hespenworst en Lunchworst; Brons voor Grillworst.
 • Jamie Moens: Goud voor Vleesbrood Pickels en Gerookt Buikspek; Zilver voor Lookworst.

Zilveren en Bronzen eerbetoon

 • Bram Bruyneel: Zilver voor Gekookte Ham.
 • Niels Bulcke: Zilver voor Gebakken Ham.
 • Aïcha Denys: Zilver voor Gebakken Ham; Brons voor Grilworst.
 • Levi Noppe: Zilver voor Parijseworst.
 • Michael Vlaeminck: Zilver voor Lookworst.
 • Ian Tuyten: Zilver voor Champignonworst en Parijseworst.
 • Beyonce Seys: Zilver voor Hespenworst en Lunchworst; Brons voor Grillworst.
 • Milan Devuysdere: Brons voor Grilworst Special.
 • Liselotte Toebaert: Zilver voor Peterselie Worst; Brons voor Broccoli Worst.
 • Valmont Willemyns: Zilver voor Boerenpastei.
 • Aïcha Denys: Brons voor Boerenpastei.

Deze leerlingen hebben niet alleen hun persoonlijke grenzen verlegd, maar ook de standaard van vakmanschap opnieuw gedefinieerd. De Diksmuidse Slagersschool mag trots zijn op deze jonge ambachtslieden, die hun vaardigheden hebben geslepen tot schitterende prestaties.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be Bron en foto’s: Bertrand Vande Ginste