Adrenaline en passie: Autocross Waregem viert achtste editie

8 oktober 2023, 07:00 uur, Kruiskesstraat, Waregem

Op de vroege zondagochtend van 8 oktober, zullen de motoren weer brullen in de Kruiskesstraat te Waregem. Voor de achtste keer op rij wordt de jaarlijkse autocross wedstrijd georganiseerd, een evenement dat vorig jaar meer dan 250 coureurs en 2000 toeschouwers trok.

Een dag vol snelheid en emoties

In samenwerking met de Vrije Autocrossbond (VACB) wordt een scala aan races gepresenteerd. Onder deze reeksen bevindt zich een speciale damesklasse, competities voor verlaagde kevers en sprinters, en zelfs een nieuwkomer: de V-Buggy klasse speciaal ontworpen voor de jonge, opkomende autocross talenten tussen 6 en 12 jaar oud.

De strijd om de Belgische kampioenstitel wordt in deze diverse reeksen hevig bevochten. Er zijn echter ook races die zich richten op het lokale talent van groot Waregem, waarmee de hechte band tussen de gemeenschap en de sport wordt geaccentueerd.

Een terugblik in de tijd met veteranen

Als kers op de taart, zullen de veteranen van de sport hun opwachting maken. Deze coureurs, die ooit de fakkel doorgaven aan een nieuwe generatie of al jaren zijn gestopt, krijgen de kans om nog een keer het asfalt te voelen branden onder hun banden. Een nostalgisch moment waarbij oude rivaliteiten opnieuw kunnen oplaaien en prachtige herinneringen worden herbeleefd.

Ontspanning en vertier

Naast de actie op het circuit zal er volop gezelligheid zijn in de feesttent. Een dj zorgt voor de muzikale noten terwijl bezoekers zich kunnen laven aan verfrissende drankjes en heerlijke snacks. De entree voor dit grootse evenement bedraagt slechts €10 voor iedereen vanaf 12 jaar.

Meer weten?

Voor verdere details en inschrijvingen, die trouwens op de dag zelf in de feesttent gedaan kunnen worden vanaf 7 uur ‘s morgens, kunt u contact opnemen met Annelies op 0496 26 26 62 of David op 0498 17 62 04. Gedetailleerde technische informatie is tevens beschikbaar op de website van de VACB.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )