443 gezinnen uit Torhout, Koekelare, Kortemark en Houthulst namen de afgelopen maanden deel aan het de campagne 30% minder. De deelnemers werden uitgedaagd om 30% minder restafval te produceren. Ze konden deelnemen aan toffe acties en op het webplatform stonden diverse praktische tips voor thuis.

De 443 gezinnen spaarden zo ettelijke kilo’s restafval uit. In de praktijk betekent het voor velen een overstap naar tweewekelijkse in plaats van de gebruikelijke wekelijkse afvalophaling. Anderen kunnen nu overschakelen op een kleinere restafvalzak. Beter sorteren en minder voedselverspilling zorgden bij meer dan de helft van de deelnemers voor de grootste winsten.

Mooie prijzenpot

In Torhout engageerden 172 gezinnen zich tijdens deze editie en het leverde hen ook toffe prijzen op. Er kon gespaard worden voor onder andere lokale producten en Torhoutbonnen. Aan de hand van wedstrijdbiljetten kon er ook een hoofdprijs gewonnen worden. Een biologische restaurantbeleving bij het Torhoutse huisrestaurant Diner Sur Terre. Om te winnen moesten de deelnemers gokken hoeveel kilogram restafval er via de witte MIROM zak huis-aan-huis ingezameld zou worden in Houthulst, Koekelare, Kortemark en Torhout in de week van 21 tot 25 november 2022. Mieke Nauwynck zat er het dichtste bij en mag zich laten verwennen in Diner Sur Terre ter waarde van 250 euro.

Benieuwd welke winsten jij nog kan boeken? Surf naar www.dertigprocentminder.be en ontdek de vele acties en tips. Sparen voor prijzen lukt helaas niet meer, maar je wint alvast plaats in je restafvalzak!

Torhout gaat voor 30% minder! Samen kunnen we dit! Met deze slogan lanceerden we deze actie. En of we samen voor minder zijn gegaan. Door goed te sorteren en acties op poten te zetten tegen voedselverspilling slaagden heel wat Torhoutse gezinnen er opnieuw in om minder afval te produceren. Dat was niet alleen goed voor hun portemonnee, ze wonnen er ook fantastische prijzen mee. De winnaar van de 30% minder tombola is Mieke geworden. Goesting gekregen om ook afval uit jouw vuilniszak te krijgen? Neem dan zeker een kijkje op het webplatform“, vertelt Elsie Desmet, schepen van leefmilieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *