30ste Plattelandsdag op Torhoutse Kinderboerderij

Op zondag 8 september 2019 kun je terug terecht op de Torhoutse Kinderboerderij d’Oude Smelterij voor de 30ste Plattelandsdag.

De Plattelandsdag is een dag voor het hele gezin waar jong en oud hun gading vinden. Naar jaarlijkse gewoonte zijn er tal van activiteiten en demonstraties.

Wat is er te doen?
Er is een tentoonstelling kleinvee, je kan de landbouwvoertuigen bewonderen en de hoefsmid aan het werk zien. Er zijn volksspelen en een springkasteel, ponyritten, een tekenwedstrijd, een dierenknuffelhoek en reuzegezelschapsspelen. Ondertussen kan je de mooiste plekjes van het domein ontdekken: de bijenhal, serre en speeltuin en natuurlijk maak je kennis met alle boerderijdieren.

Provinciale prijskamp Belgisch trekpaard
Ook dit jaar zijn de zware trekpaarden van de partij. Ze kampen voor de titel van provinciaal kampioen. Dit provinciaal kampioenschap gaat door op de grote weiden aan de rechterkant van het domein, achter de loods. Speciaal voor de kinderen brengen ze ook het vliegend tapijt mee: een zwaar trekpaard trekt een tapijt voort waarop de kinderen kunnen plaats nemen. Een activiteit voor durvers.

Spijs en drank
Op de Plattelandsdag draait onze cafetaria op volle toeren. We zorgen voor een ruim aanbod aan frisdranken, streekbieren, wijnen, koffie, verse pannenkoeken en ijsjes. Op het terras kan je genieten van het optreden van By Far.

Voor 1 euro neem je deel aan de activiteiten
De toegang is gratis. Je betaalt slechts 1 euro voor een activiteitenkaart voor de kids. Doen ze mee aan 5 activiteiten dan krijgen ze een lekkere verrassing.

Parking
Alle activiteiten gaan door in de buurt van de kinderboerderij. Er is weinig parkeergelegenheid in de buurt, kom bij voorkeur met de fiets, er is een ruime fietsenparking.

Meer info: www.torhout.be/plattelandsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *