3.000 UiTPAS-gebruikers in Diksmuide

Op de foto herken je vooraan v.l.n.r. schepen Greet Dever, Martine Vanbesien, burgemeester Lies Laridon en schepen Katleen Winne. Achteraan herken je v.l.n.r. schepen Marc De Keyrel, Katrien Matte (lokale coördinator UiTPAS), schepen Martin Obin en Bert Lambrecht (DVV Westhoek).

Martine Vanbesien mag zichzelf de 3.000ste UiTPAS-gebruiker van Diksmuide noemen. Als cultuurliefhebber is ze regelmatig in de bib en CC Kruispunt te vinden, waar de spaar- en voordeelkaart goed van pas komt. Het stadsbestuur feliciteerde Martine met een mooie attentie.

Inwoners kunnen sinds 2017 de spaar- en voordeelkaart aanschaffen en daarmee punten sparen en omruilen bij deelname aan vrijetijdsactiviteiten. Daarnaast is het pasje een reductiekaart voor mensen in armoede.

Reeds in 2021 werd er een speciaal moment gehouden toen de UiTPAS 4 jaar bestond in Diksmuide

Cultuurminnaar

Martine woont in het stadscentrum en heeft een hart voor cultuur. Ze pikt regelmatig een filmvoorstelling in CC Kruispunt mee, en kocht haar UiTPAS in de bib. “Ik leerde UiTPAS kennen doordat ik mensen hun pasje zag scannen bij de filmvoorstelling. Toen ik recent m’n biblidmaatschap ging vernieuwen zag ik dat ze er pasjes verkopen, en heb ik eentje gekocht.” Dankzij die aankoop werd Martine de 3.000ste UiTPAS-gebruiker en trakteerde het stadsbestuur haar op een bloemetje, UiTPAS-handdoek en extra UiTPAS-punten.

UiTPAS, interessant voor iedereen

Het aantal gespaarde en omgeruilde punten in onze stad was nog nooit zo hoog als nu. Diksmuidelingen beginnen de UiTPAS steeds beter te leren kennen en waarderen. Punten sparen houdt weinig in, en wie regelmatig gaat sporten, cultuur opsnuift of deelneemt aan het verenigingsleven ziet z’n punten snel oplopen.

Een uitgebreid pakket aan omruilvoordelen spreekt jong en oud aan. Een gratis zwembeurt, biblidmaatschap, koffie in LDC Ten Patershove of ticket bij CC Kruispunt, het zijn slechts enkele van de vele voordelen waarvoor je je punten kunt omruilen.

Meer info over de UiTPAS en alle voordelen vind je op