20 personeelsleden geven workshops aan collega’s op teambuildingsdag

Het gemeentepersoneel van Lokaal Bestuur Kortemark komt samen voor hun jaarlijkse teambuildingsdag, maar dit keer met een twist. In plaats van externe workshops zijn het ditmaal de collega’s zelf die inspirerende sessies verzorgen over hun passies en hobby’s. Twintig personeelsleden zullen veertien diverse workshops leiden, variërend van ambachtelijk garen spinnen tot DJ-lessen in hiphopstijl. Het doel is om het groepsgevoel te versterken en collega’s van verschillende afdelingen dichter bij elkaar te brengen. De dag zal worden afgesloten met een quiz die kennis over Kortemark test in gemengde teams. Deze innovatieve aanpak belooft een stimulerende en verbindende ervaring voor alle deelnemers.

Lokaal Bestuur Kortemark innoveert Teamdag met Interactieve Workshops

De jaarlijkse teambuildingsdag voor het gemeentepersoneel van Lokaal Bestuur Kortemark neemt een unieke wending dit jaar. Collega’s werden aangemoedigd om zelf workshops en initiaties te organiseren rond hun eigen passie of hobby. Een indrukwekkend aantal van 20 personeelsleden zal komende dinsdag maar liefst 14 verschillende workshops leiden, waarmee ze hun collega’s inspireren en nieuwe vaardigheden bijbrengen.

Inspiratie uit onverwachte hoeken

Een opmerkelijk idee ontstond enkele maanden geleden toen de communicatiedienst vernam dat een collega zich bezighield met een soort ‘korte keten’-praktijk. Deze collega bleek schapen te houden die niet alleen voor gras zorgden maar ook voor wol, die vervolgens met ambachtelijke technieken werd verwerkt tot kledingstukken. Dit bracht de vraag naar boven: welke andere verborgen talenten schuilen er onder het gemeentepersoneel?

Een Divers Aanbod van Workshops

Het antwoord was verbluffend. Twintig collega’s stapten naar voren om hun kennis en passie te delen tijdens de komende teambuildingsdag op dinsdag 28 mei. Het workshopaanbod is breed en eclectisch, variërend van ambachtelijk garen spinnen tot gitaarlessen, van glas-in-lood maken tot een snelle introductie in boomklimmen. Ook activiteiten zoals een interactie met de brandweer, DJ-lessen in hiphopstijl en het koken van paella worden aangeboden. En voor degenen die graag terugdenken aan hun jeugdjaren, zijn er aangepaste jeugdbewegingsspellen en kampeerinitiaties beschikbaar.

Versterking van de Gemeenschapsbanden

Het doel van deze unieke teamdag is om het groepsgevoel te versterken en de banden tussen collega’s te versterken, ongeacht hun afdeling of functie. Dit wordt benadrukt door de geplande quiz voor de middag, waarbij kennis over Kortemark wordt getest in teams samengesteld uit verschillende afdelingen. Bij Lokaal Bestuur Kortemark wordt elke medewerker gezien als een essentieel onderdeel van het geheel, en deze dag biedt een kans om elkaar beter te leren kennen en waarderen.

Serge Jansen