2 miljoen euro transformatiesteun voor Renson Sunprotection-Screens in Waregem

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent 2 miljoen euro transformatiesteun toe aan Renson Sunprotection Screens in Waregem. Renson is gespecialiseerd in onder andere buitenzonnewering, ventilatie en ‘outdoor living’. Het bedrijf wil hun concept rond ‘outdoor living’ verder uitbouwen op een nieuwe site in Kruisem. Naast de productie van terrasoverkappingen, design gevelbekleding en bijpassende tuinelementen, komt daar ook een belevingscenter waar 30 partners samen innoveren om de lat op het vlak van outdoor living nog hoger te leggen.

Renson is een familiebedrijf dat al meer dan 110 jaar actief is. Gestart met de productie van bouwbeslag voor ramen en deuren, evolueerde de firma door de jaren heen naar een kenniscentrum waar onderzoek en ontwikkeling, innovatie en productvernieuwing voorop staan. Het bedrijf is intussen uitgegroeid tot een wereldspeler op het vlak van ventilatie, zonwering, ‘outdoor living’, pakketbrievenbussen, interieuroplossingen en ‘smart building’-toepassingen.

Met ‘outdoor living’ wil Renson nu de volgende stap zetten, vandaar  de investering in een nieuwe vestiging in Kruisem. Zo wil het wereldwijd (van Europa tot Japan, van de Verenigde Staten tot Australië) blijven groeien en marktleider blijven in outdoor totaalconcepten. Naast de klassieke terrasoverkappingen komt er bv. een modulair outdoorplatform. Om dit te realiseren, komt er een volautomatisch hoogbouwmagazijn, een nieuw machinepark, een zwevend buffermagazijn tussen twee verdiepingen van de bewerkingszone, … Daarmee kan men met standaardprofielen snel aan de slag, terwijl men toch op maat van de klant kan werken. Daarnaast komt op de nieuwe site het grootste ‘outdoor living’ belevingscenter van Europa. Er komt een test- en trainingscentrum, binnen- en buitenshowroom, bureaus, eventruimte, parking, catering, vergaderzalen, …

Met de nieuwe site wil men 104 extra voltijdse medewerkers aanwerven tegen 2022. Tegen 2025 komen daar nog eens 100 medewerkers extra bij. Om dit alles te realiseren, is er ook nood aan een gevarieerd opleidingspakket. Een driedaags opleidingsbad voor nieuwe werknemers, werkplekleren, technische opleidingen, ICT-opleidingen in robotica en automatisatie, opleidingen communicatie voor nieuwe anderstalige arbeiders en changemanagement. Voor dit opleidingspakket krijgt Renson 2 miljoen euro steun.

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits: “Renson is een wereldspeler op vlak van ‘outdoor living’. Het familiebedrijf is al meer dan 110 jaar actief en is uitgegroeid tot een van de meest innovatieve bedrijven in hun sector. Op de nieuwe site in Kruisem komt een gloednieuwe productielijn vol innovatieve concepten en een heus belevingscentrum. Om de werknemers bij te scholen, de nieuwe arbeiders op te leiden zodat ze de nieuwste technieken beheersen en taalopleidingen te voorzien voor anderstalige arbeiders, voorzien we nu in 2 miljoen euro subsidie. Zo kan Renson vol de toekomst voorbereiden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *