16-jarige jongen gestorven, een tragisch schouwspel op het Bredense strand

Het Bredense strand werd het toneel van een tragedie waarbij een jongen uit Sint-Jans-Molenbeek het leven liet. Ondanks pogingen tot redding kon hij niet worden gered. Lokale autoriteiten benadrukken het respect voor de zee en haar mogelijke gevaren.

20 augustus 2023, 05:30 uur, Bredene, België

De onvoorspelbare zee neemt weer

Op het serene Bredense strand, dat normaliter bezoekers verwelkomt met zijn vredige schoonheid, speelde zich een tragedie af. Een jongeman, slechts zestien lentes jong, afkomstig uit Sint-Jans-Molenbeek, onderschatte de listige krachten van de zee.

Zwoele zomeravond met verraderlijke onderstroom

Onder de wakende ogen van strandpost Dunegat, betrad de jongen met enthousiasme het water. Echter, niet lang daarna vulde de lucht zich met zijn noodkreten. Een dappere Duitse passant, gedreven door medemenselijkheid, poogde de jongen te redden. De woeste stroming van de zee stond dit echter niet toe.

Stille echo’s van een tragisch verhaal

Zijn verlaten rugzak, fiets en telefoon, achtergelaten op het strand, gaven een stille getuigenis van de avond die zich had ontvouwd.

Een onthutsende ontdekking bij het krieken van de dag

Met de eerste zonnestralen werd de onheilspellende uitkomst duidelijk. Een wandelaar stuitte op het lichaam van de jongen, nu rustend nabij strandpost ‘Hippodroom’.

De dubbele aard van de majestueuze zee

De zee, in al haar glorie, verbergt zowel schoonheid als gevaar. Dit wordt beklemtoond door zowel Dennis Goes als burgemeester Steve Vandenberghe. Ze pleiten beiden voor respect en voorzichtigheid wanneer men zich aan de kustlijn waagt.

Een gelijkaardig noodlot trof eerder die zomer een jongeman uit dezelfde Brusselse gemeente aan de kust van Oostende.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be