11 nieuwe Ford Rangers voor de kustredders

Een invasie van 11 nieuwe Ford Rangers, vurige leeuwen in het zand, baant zich klaar voor de reddingsmissie aan de West-Vlaamse kust. Dankzij de hernieuwde samenwerking met Ford Unicars & Ford BeLux, is het mogelijk dat de kustreddingsdienst deze zomer opnieuw elf fonkelnieuwe interventiewagens in gebruik neemt, klaar om te patrouilleren en te beschermen.

Op 25 mei, onder het wakende oog van het hoofdkwartier van IKWV – Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen in Westende, kwamen de gloednieuwe Ford Rangers tot leven. De sleutels tot deze woestijnschepen werden overhandigd aan de tien hoofdredders en de algemeen directeur, An Beun.

En dat niet zomaar, ze krijgen namelijk als eersten in België de kans om de gloednieuwe modellen van 2023 te beteugelen. Deze Ford Ranger, een nieuw tijdperk op vier wielen, is het resultaat van de symbiose tussen Ford’s ingenieurs en ontwerpers en de feedback van klanten wereldwijd.

Het koetswerk straalt een gedurfde en doelgerichte kracht uit, als een gestroomlijnd pantser dat comfort, technologie en gastvrijheid combineert. Onder dit pantser, een opgewaardeerd chassis en ophanging, staat garant voor een rit als een zachte zeebries, ongeacht de lading die het voertuig draagt.

“De Ford Ranger 4×4 terreinwagens hebben zichzelf in de afgelopen twee zomers al bewezen, en we hebben er het volste vertrouwen in dat ze ons ook deze zomer niet zullen teleurstellen. We zijn trots en vereerd om als eerste in België het nieuwe Ranger-model te mogen gebruiken. We hebben dan ook met veel enthousiasme het aanbod van Ford & Unicars geaccepteerd”, bevestigt An Beun, algemeen directeur.

De Rangers, als rood-geel getatoeëerde wachters, zullen ingezet worden als interventiewagens in elke kustgemeente. Een elfde wagen, de pion van het stel, zal zorgen voor een naadloze toelevering van het reddersmateriaal. Op de daken van deze stoere ridders blinken lichtbalken die hun aanwezigheid kenbaar maken, een lichtbaken in de soms woeste zee van zand en water.

De nieuwe Ford Ranger is een meesterwerk van robuustheid en efficiëntie. Met krachtige, nieuwe motoren die elke druppel brandstof tot het uiterste benutten en een geavanceerde nieuwe transmissie die zich naadloos aanpast aan veranderende omstandigheden en terreinen, zijn ze perfect gebouwd om de zware lasten van strandreddingen te dragen.

“Van deze Ranger hebben we de meest robuuste en capabele versie gemaakt die we ooit hebben gebouwd,” zegt Graham Pearson, Ranger Vehicle Program Director. “We hebben hem de meest uitgebreide wereldwijde tests laten doorstaan en we hebben hem pas laten rusten toen we zeker waren dat hij de titel ‘Built Ford Tough’ waardig was. Met een intelligent en functioneel interieur, vol slimme opbergmogelijkheden en geïntegreerde technologie, biedt de Ranger een comfortabele en ruime omgeving. De Ranger heeft de onvermoeibare kracht van een arbeidsdier en het verfijnde comfort van een luxewagen – een perfecte combinatie voor het zware werk op onze stranden.”

De nieuwe generatie Ranger biedt keuze uit drie turbodieselmotoren bij de lancering, waaronder de beproefde Single-Turbo en Bi-Turbo viercilinder-in-lijn diesels van 2,0 liter. Als een uitgebreid palet van robuuste krachtbronnen, zijn deze motoren klaar om het uiterste te geven, maar met behoud van efficiëntie.

“Ranger-eigenaren zetten hun voertuigen constant tot het uiterste, en dat is precies hoe we ze testen,” voegt Pearson toe. “Ons team heeft als enige doel om de meest robuuste en capabele Ranger ooit te bouwen. We stoppen niet voordat we er zeker van zijn dat de Ranger alles kan doen wat onze klanten van hem vragen.”

Op de foto’s (©Gino Ester) staat de algemeen directeur An Beun, geflankeerd door de kusthoofdredders, de dappere ridders van de zee. Thomas Vermeersch (Ford Unicars & Ford BeLux) maakt de ceremoniële overhandiging van de sleutels af, de sleutels tot deze titanen van het zand, klaar om de kust te beschermen.

Dus als je deze zomer aan de kust van West-Vlaanderen bent, houd dan een oogje in het zeil voor deze rood-gele wachters. Met hun gloeiende lichtbalken en krachtige motoren zijn ze een geruststellende aanwezigheid, klaar om in actie te komen bij het eerste teken van gevaar. Het zijn deze wagens die de bewakers van onze kusten in staat stellen om snel en effectief te reageren, zodat we allemaal veilig en zorgeloos van onze tijd aan het strand kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *