Zwaar verkeersongeval in Koksijde

In de Robert Vandammestraat in Koksijde is woensdag rond 11.15 uur een zwart frontale crash gebeurd. De brandweer had een half uur nodig om een slachtoffer te bevrijden. Uiteindelijk bleek de lichamelijke tol mee te vallen.

Het ongeval gebeurde tussen een Citroën Saxo en een Nissan Qashqai, telkens met een vrouw achter het stuur. De Saxo met Franse nummerplaat kwam uit de richting van de Carrefour en reed richting De Panne. De bestuurster zou van haar rijvak zijn afgeweken en kwam frontaal tot botsing met een tegenligger, de Nissan Qashqai, die richting Koksijde reed. Beide bestuursters zaten gekneld in hun wagen.

De massaal opgeroepen hulpdiensten slaagden er al snel in om de bestuurster van de Nissan te bevrijden. Ze raakte lichtgewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer had echter een half uur nodig om de bestuurster van de Citroën uit haar voertuig te halen. Ze zat – zoals de brandweer dat noemt – mechanisch gekneld. De vrouw was de hele tijd bij bewustzijn. “Gezien haar toestand meeviel, hebben we de tijd genomen om haar heel omzichtig uit de wagen te bevrijden en geen extra letsels toe te brengen”, aldus kapitein Michel Willaert van de brandweer van Koksijde. De vrouw, een Française, werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Hond in wagen

De politie liet de Robert Vandammestraat afsluiten tijdens de interventie en de vaststellingen. In de Saxo zat ook een hond, die ter plaatse werd opgevangen en voorlopig naar het asiel werd overgebracht. Mogelijk zou de bestuurster van de Saxo van haar rijvak zijn afgeweken omdat ze bezig was met de viervoeter. Onderzoek moet dat verder uitklaren. Rond 13 uur waren beide voertuigen getakeld.