Torhout, Land of Love anno 2018

Frederick Muys, Couvreur Emma, Desmet Frederik : Land of love is nog maar goed en wel voorbij, maar achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de volgende editie al volop van start gegaan. De datum voor deze tweede editie is zaterdag 25 augustus 2018.

We kunnen terugkijken op een eerste zeer succesvol hoofdstuk, en daar speelde ook het weer een belangrijke rol in. Er waren geen vechtpartijen en buiten enkele werkpunten zijn we zeer tevreden. Deze werkpunten zullen ook effectief worden aangepakt, maar daarover hieronder meer.

Het team van Land of Love gaat verder met 3 organisatoren, Frederik Desmet, Emma Couvreur en Frederick Muys, die zullen ondersteund worden door enkele vaste medewerkers van het festival.

Gezien de positieve opkomst van de vorige editie (In totaal 4000 aanwezigen incl medewerkers) breiden we gestaag uit naar 5500 aanwezigen. We willen dezelfde unieke sfeer kunnen behouden en daar zullen we opnieuw heel wat aandacht aan besteden. Inkleding en beleving blijven onze grootste aandacht krijgen.

Verder zijn er toch enkele belangrijke wijzigingen gepland, die we doorvoeren aan de hand van de feedback die we van bezoekers, medewerkers en sponsors doorgekregen hebben.

De belangrijkste wijziging is de nieuwe locatie: we verhuizen van de Heidestraat naar een nieuw veld in de omgeving van het voetbalveld van SK Torhout, slechts een vijfhonderdtal meter verder.  Hiermee willen wij tegemoetkomen aan één van de pijnpunten van de vorige editie, namelijk het gebrek aan een nabij gelegen parking. Bezoekers zullen dus – zij het in beperkte mate – vlakbij het festivalterrein kunnen parkeren. Dit was door het gevaar op drassigheid niet mogelijk op de huidige locatie.

De nieuwe locatie is 4,5 hectare of zo’n 6 voetbalvelden groot, biedt betere logistieke mogelijkheden en is bovendien omgeven door bomen, iets wat we zeker in het nieuwe thema en de beleving zullen kunnen gebruiken. Verder zullen we investeren in een groter aantal eetstanden en meer toiletten om de kwaliteit van het festival nog te verbeteren.

Een maand geleden hebben we ook een heuse aftermovie gelost, waar iedereen die er niet bij kon zijn toch een idee heeft van hoe het eruit zag. Deze heeft op Facebook alleen al meer dan 40.000 mensen bereikt, en doet hopelijk al verlangen naar volgende zomer.

Wat ticketprijzen betreft, kunnen we de bezoekers gerust stellen: er komt geen prijsverhoging aan, wat toch wel een unicum is in het almaar duurder wordende festivalwereldje. Onze filosofie blijft immers dezelfde: een betaalbaar festival aanbieden van hoge kwaliteit waar muziek en beleving centraal staan. Ook de drankprijzen zullen ongewijzigd blijven, en zo blijven we bij de goedkoopste leerlingen uit de klas.

De ticketverkoop zal, net als vorig jaar, weer in verschillende fases gebeuren. Snel wezen is de boodschap: de goedkoopste tickets – de ‘early birds’ – waren in nog geen 15 minuten uitverkocht, en de volgende fase was ook na enkele dagen de deur uit. Ook de overige tickets waren uiteindelijk onherroepelijk uitverkocht.

Ook de vip- en sponsorformules zijn onder de loep genomen en helemaal herwerkt, rekening houdend met de feedback die we gekregen hebben. We stappen af van de aparte skyboxen, en creëren hierdoor meer vipruimte. Voor wie het overweegt om het festival te sponsoren, zijn ook de sponsorpakketten helemaal herwerkt en vooral toegankelijker geworden voor kleinere bedrijven en zelfstandigen. Informatie hierover kan nu al aangevraagd worden via sponsoring@landoflove.be .

Enkele fun facts:

·         Er was 16 ton aan ballast nodig om de ‘Love Stage’ of het hoofdpodium veilig neer te zetten. Dit podium was 26 meter breed en maar liefst 14 meter hoog en dat doen weinig festivals ons na in hun beginstadium. Uiteraard wil de organisatie dit alleen maar overtreffen, maar hoe ze dat gaan doen en hoe een en ander er gaat uitzien blijft uiteraard nog een groot geheim. Achter de schermen zijn ontwerpers, denktanken en organisatie echter al heel druk in de weer om  het er weer schitterend te laten uitzien. Hun filosofie? Alles blijft hetzelfde, maar alles verandert ook. Er blijft één main stage en vier zijpodia met hun eigen muziekgenre. Ook deze zijpodia gaan er echter helemaal anders uitzien.

·         Er waren zo’n 15.000 spanbandjes nodig om alle decoratieve doeken op te hangen. Dit werd allemaal gedaan door een enthousiaste groep vrijwillige medewerkers, waarvan er maar liefst 175 nodig waren om de eerste Land of Love mogelijk te maken. Onnodig te zeggen dat dit zonder hen dan ook niet mogelijk geweest was! Voor de volgende editie starten we trouwens binnenkort met de zoektocht naar nog meer medewerkers, want groter betekent uiteraard meer werk. Inschrijven zal mogelijk zijn via een formulier op de website en hierover zal uitvoerig gecommuniceerd worden op de verschillende kanalen.

·         De zondag na het festival was er ook voor de eerste maal een heuse Torhoutse Familiedag. Ook deze was een zonovergoten succes: meer dan 400 Torhoutenaren wilden maar wat graag van deze gratis kans komen profiteren om de kinderen te laten ravotten op de talloze springkastelen, te genieten van enkele optredens, gewoon te verbroederen bij een hapje en een drankje, of toch ook nog een glimp op te vangen van de indrukwekkende ‘Love Stage’. Het is dan ook met trots dat we hierbij aankondigen dat een tweede editie van dit gebeuren niet kan uitblijven, als dank aan de Torhoutse bevolking.

Updated: december 12, 2017 — 3:43 pm

Weer

Explosief
TVWESTHOEK.BE
Hof van Alexander
Zeeland
lekker en genieten
Nancy - Kapster aan huis
Westnieuws.be & copy; 2015 is een onderdeel van I.S. Media Frontier Theme