Torhout ivesteert in het winkelapparaat

 

 

Torhout zet in op het lokaal winkelapparaat. Na het pop-up concept Santeboetiek, de eerste editie van de Winterbraderie en de aankomende eindejaarsactiviteiten, investeert de stad ook op lange termijn in een bloeiend handelsapparaat!

Lokale handel voorop!

Er wordt volop gewerkt aan de lokale economie in Torhout, en dat is nodig, zo is leegstand één van de aan te pakken punten. Daarom kiest de stad volop voor de promotie van de lokale handel. De stad pakt uit met tal van activiteiten en marketingacties om dit te ondersteunen.

 

Torhout lekker dichtbij!

De stad pakt o.a. uit met 3 slogans die Torhout als lokale winkelstad in de kijker zetten:

  • TORHOUT, lekker dichtbij!
  • TORHOUT, winkel lokaal!
  • TORHOUT, slim winkelen!

 

Tijdens evenementen worden handelaars voorzien van promotiemateriaal die deze slogans mee uitdragen. Beachvlaggen brengen ze in het straatbeeld en tijdens de Winterbraderie kon je de slogans letterlijk proeven in de vorm van heerlijke chocolaatjes. Ook voor de aankomende evenementen blijft de stad investeren in marketingacties en promotiemateriaal.

 

Eerstkomende actie – Kerstkoopzondag!

Op zondag 17 december kan de bezoeker van Torhout zich laten verwennen tijdens Kerstkoopzondag. Ook voor dit evenement haalt de stad alles uit de kast om kerstkopers aan te trekken. Bezoekers kunnen deelnemen aan de etalage-zoektocht en het nieuwe huis van de Kerstman bezoeken, er is een sociale Kerstmarkt t.v.v. het goede doel met tal van optredens. Als spectaculaire afsluiter is er een lichtspektakel op de Markt.

 

Dat smaakt naar meer…

Op korte termijn staan er nog tal van acties op stapel, met o.a. pop-ups en acties om leegstand tegen te gaan. Over deze acties binnenkort meer.

 

2018 wordt het jaar van de structurele maatregelen!

In samenspraak met de Raad voor Lokale Economie wilt het Lokaal Bestuur Torhout ook op lange termijn actie ondernemen. 2018 wordt het jaar van de structurele maatregelen om het handelsapparaat aan te trekken.

 

Samen met de handelaars wordt o.a. nagedacht over een doelmatig reglement m.b.t. leegstand en starterspremies. Er wordt gewerkt aan een marketingplan waarmee investeerders aangetrokken kunnen worden en we gaan in overleg met eigenaars en kopers.

De maatregelen worden concreet verder uitgewerkt binnen Torhout Handelt! Het samenwerkingsplatform van de Torhoutse handelaars. Voorzitter Nicolas Cool en de coördinator lokale economie Ann Vanassche zetten samen de grote lijnen uit.

 

Zitdag Torhout Handelt! Vanaf nu kan ook elke handelaar op dinsdag terecht bij Nicolas en Ann met vragen en suggesties. Welkom tussen 18 en 19 uur in het Trefpunt van het stadskantoor.

Updated: december 12, 2017 — 3:31 pm

Weer

Explosief
TVWESTHOEK.BE
Hof van Alexander
Zeeland
lekker en genieten
Nancy - Kapster aan huis
Westnieuws.be & copy; 2015 is een onderdeel van I.S. Media Frontier Theme