Provincie zet volwassenonderwijs in de kijker

 

Met de campagne ‘Tijd voor een cursus’ wil de Provincie West-Vlaanderen het volwassenenonderwijs meer zichtbaar maken in het onderwijs- en opleidingslandschap.

De campagne nodigt iedere (jong)volwassene in de regio, op een ludieke wijze, uit om via de website www.tijdvooreencursus.be kennis te maken met het cursusaanbod van het volwassenenonderwijs in West-Vlaanderen.

Doelgroepen
Momenteel volgt 7,9 % van de West-Vlaamse bevolking volwassenenonderwijs, goed voor zo’n 60.000 inschrijvingen op jaarbasis. Het streefdoel in het kader van Europa 2020, de langetermijnstrategie van de Europese Unie, is om de participatiegraad voor de leeftijdsgroep 25-64 jaar te verhogen naar 15 %. Dit komt neer op een gewenst toekomstig bereik van meer dan 100.000 inschrijvingen.

Laaggeschoolden en medioren (geboren tussen ’71 en ’85) nemen momenteel nog te weinig deel aan volwassenenonderwijs. Ook arbeiders en zelfstandigen moeten de weg naar het volwassenenonderwijs nog beter/vlotter vinden.

Levenslang leren via bijkomende opleidingen biedt verschillende voordelen: het is een tweede kans voor wie nog geen diploma secundair onderwijs heeft, een nieuwe kans voor wie zich wil heroriënteren, een stimulans voor wie een (betere) job zoekt, een kans tot ontplooiing voor wie zijn/haar competenties en vaardigheden wil uitbreiden en een mogelijkheid tot betere integratie voor wie (nog) geen Nederlands kent.

Soorten opleidingen
Er zijn in West-Vlaanderen 18 centra voor volwassenenonderwijs en 2 centra voor basiseducatie. De opleidingen kunnen kort- of langlopend zijn en ’s avonds of in het weekend gevolgd worden.
Het aanbod is zeer gevarieerd met meer dan 4.000 modules uit zo’n 400 opleidingen, zoals toegepaste informatica, basismetselwerk, Vlaamse gebarentaal, biologisch telen, voeding, enz.

Info :  www.tijdvooreencursus.be

Updated: augustus 28, 2017 — 2:50 pm

Weer

Explosief
TVWESTHOEK.BE
Hof van Alexander
Zeeland
lekker en genieten
Nancy - Kapster aan huis
Westnieuws.be & copy; 2015 is een onderdeel van I.S. Media Frontier Theme