Politie zoekt getuigen na zwaar ongeval in Beernem

Deze middag omstreeks 12.23 uur deed zich een zwaar verkeersongeval voor op de E40 ter hoogte van de oprit Beernem (richting Kust). Door gevaarlijke manoeuvres van twee voertuigen raakte een derde voertuig op de middenberm. De vijf inzittenden van die wagen raakten gewond, twee zijn er erg aan toe, maar verkeren niet meer in levensgevaar.

Twee voertuigen probeerden de snelweg op te rijden maar door de drukte richting kust lukte dat niet meteen. Het achterste voertuig, een Mercedes, weet in te voegen. Het tweede vond geen gaatje en reed verder over de pechstrook. Kort daarna besliste het eerste voertuig om vanop de pechstrook in te voegen. Om plaats te maken gaat de Mercedes naar de tweede rijstrook.

Op de tweede rijstrook reed een Citroen Picasso, met aan boord een gezin (twee volwassenen en drie kleine kinderen). De Citroën moest dan uitwijken voor de Mercedes. De bestuurster reed dan op de middenberm en eindigde in de gracht. Het voertuig ging overkop en kwam op zijn dak te liggen.

Zwaargewond

Alle inzittenden moesten worden bevrijd uit het voertuig Citroen Picasso. De twee volwassenen verkeren niet meer in levensgevaar, maar zijn er nog steeds erg aan toe. De drie kinderen raakten lichtgewond. Allen werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in Brugge.

De beide voertuigen die aan de oorsprong lagen van het ongeval zijn niet op de plaats van het ongeval gebleven en hebben hun weg verdergezet richting kust. Eén van de voertuigen was een grijze Mercedes. Op dit ogenblik wordt alles in het werk gesteld om de voertuigen en bestuurders die betrokken waren in het ongeval te identificeren.

De bestuurders van de beide voertuigen, alsook getuigen die het ongeval zagen gebeuren, worden verzocht zich aan te melden bij de politie.

Updated: juni 12, 2017 — 6:36 pm

Weer

Explosief
Natural Beauty Shop
Hof van Alexander
Zeeland
lekker en genieten
Nancy - Kapster aan huis
Westnieuws.be & copy; 2015 is een onderdeel van I.S. Media Frontier Theme