OCMW Torhout : Wijziging dienstverlening Klusjesdienst, Koerierdienst en Boodschappendienst.

De OCMW Raad besliste op 14 december 2017 om het huidige aanbod van de sociale koerierdienst te garanderen middels een begeleidingsopdracht. Vanaf 1 februari 2018 kan men voor de klusjesdienst terecht bij De Proeftuin vzw en voor boodschappendienst en vervoer van personen met beperkte mobiliteit bij Blink vzw.

Sedert een aantal jaren kan je als inwoner van Torhout beroep doen op de klusjesdienst of de boodschappen- en vervoersdienst binnen de sociale koerierdienst van het OCMW Torhout, wat destijds werd opgericht binnen de Lokale Diensteneconomie (LDE).

 

Vlaamse overheid stimuleert partnerschap

De Vlaamse overheid wenst dat de kleinere spelers binnen de LDE uitbreiden of op zoek gaan naar een partnerschap zodat een kwalitatieve dienstverlening kan gegarandeerd blijven. Met het oog op het behoud van deze dienstverlening voerde OCMW Torhout de voorbije maanden diverse gesprekken met mogelijke partners. Op 14 december 2017 werd door de OCMW Raad beslist om het huidige aanbod van diensten te garanderen middels een begeleidingsopdracht. Vanaf 01 februari 2018 kan men voor de klusjesdienst terecht bij De Proeftuin vzw en voor boodschappendienst en vervoer van personen met beperkte mobiliteit bij Blink vzw.

 

Blink vzw/De Proeftuin vzw: een partner met ervaring en lokale verankering

Beide partners bieden voldoende zekerheden aan alle partijen, hanteren dezelfde sociale waarden en bouwden doorheen de jaren grote kennis en ervaring op binnen de dienstverleningssector.

 

“We garanderen de huidige en nieuwe klanten een perfecte en correcte service. Als u boodschappen wil doen, maar dit niet meer alleen kan, dan staan wij paraat om samen met u uw inkopen te doen. Komt u pas uit het ziekenhuis en moet uw gras dringend worden gemaaid, bel ons op en wij zorgen voor een perfect gemaaid gazon. Een kraan die lekt, een lamp die moet vervangen worden, … één adres, De Proeftuin vzw. Met een glimlach en een vriendelijk woord klaren we alle klusjes voor u”, zegt Elsie Desmet, voorzitter Blink vzw/De Proeftuin vzw.

 

Daarnaast zijn ze lokaal verankerd in Torhout waardoor de dienstverlening ook voor de huidige gebruikers verzekerd blijft.

 

“Tijdens onze zoektocht naar een geschikte partner, was het steeds van essentieel belang dat de dienstverlening naar de burger toe kan gegarandeerd worden en rekening wordt gehouden met dezelfde prioriteiten”, zegt Joost Cuvelier, voorzitter OCMW.

 

Gebruikers kunnen zich voor alle praktische vragen t.e.m. 31 januari 2018 richten tot het Sociaal Huis. Voor vragen of informatie over de specifieke werking van Blink en De Proeftuin kan u terecht bij:

–   Boodschappendienst en vervoer voor personen met een beperkte mobiliteit: Blink vzw,   Maria van Bourgondiëlaan 1, 8820 Torhout, 050 21 27 23 of info@blinktorhout.be


Updated: januari 17, 2018 — 4:28 pm

Weer

Explosief
TVWESTHOEK.BE
Hof van Alexander
Zeeland
lekker en genieten
Nancy - Kapster aan huis
Westnieuws.be & copy; 2015 is een onderdeel van I.S. Media Frontier Theme