Grensoverschrijdende samenwerking ‘ Buren bij Kunstenaars’ wordt verdergezet

 

Motie voor verderzetten grensoverschrijdende samenwerking ‘Buren bij Kunstenaars’

Op vrijdag 24 november ondertekenden de Provincie West-Vlaanderen en het Département du Nord een motie voor het verderzetten van de grensoverschrijdende samenwerking in het kader van ‘Buren bij Kunstenaars’.

Via de motie willen beide overheden het belang van de grensoverschrijdende dimensie van ‘Buren bij Kunstenaars’ benadrukken.

Grensoverschrijdend evenement
‘Buren bij Kunstenaars’ werd gedurende 20 jaar in het noorden van Frankrijk, en de afgelopen 14 jaar ook in West-Vlaanderen, georganiseerd.

Omdat West-Vlaanderen de enige grensprovincie met Frankrijk is, is het van groot belang om de contacten met de Departementen Nord en Pas-de-Calais te blijven onderhouden.
Daarom wensen de Provincie West-Vlaanderen en het Département du Nord dat Vlaanderen ook de samenwerking met de Fransen in het kader van ‘Buren bij Kunstenaars’ overneemt.

‘Buren bij Kunstenaars’
De Provincie West-Vlaanderen organiseerde in 2017 voor de laatste keer ‘Buren bij Kunstenaars’. Vanaf 2018 neemt de Vlaamse Overheid de bevoegdheid cultuur van de Provincie over en met deze ook de ondersteuning van dit project. Hiervoor sluit Vlaanderen een overeenkomst af met vzw Kunst Werkt om het project verder te organiseren in 2018-2019 in West-Vlaanderen en vanaf 2020 uit te rollen over heel Vlaanderen.

Updated: november 27, 2017 — 4:59 pm

Weer

Explosief
TVWESTHOEK.BE
Hof van Alexander
Zeeland
lekker en genieten
Nancy - Kapster aan huis
Westnieuws.be & copy; 2015 is een onderdeel van I.S. Media Frontier Theme