900 Geboortestruiken geplant in Torhout

Schepen van Leefmilieu en Natuur Elsie Desmet : op zaterdag 18 november 2017  was het weer zo ver! Om 10u00 staken heel wat mama’s, papa’s, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s de handen uit de mouwen voor onze allerkleinsten.

Met z’n allen werden er maar liefst 900 geboortestruiken geplant op de speelheuvels in het spiksplinternieuwe speelbos langs de Kersouwkensstraat. Er werden hazelaars  geplant, boswilg, wilde lijsterbes, sporkehout, hulst en gewone esdoorn.

 

De werken voor de aanleg van het gecontroleerd overstromingsgebied op de terreinen langs de Kersouwkensstraat zijn intussen afgerond. Deze graafwerken voor het gecontroleerd overstromingsgebied werden uitgevoerd in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen. De aanplant van de 900 stuks inheems geboortebosgoed is het startschot van de landschappelijke inrichting van het speelbos in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij, de VLM.

Het speelbos zal plaats geven aan kinderen om te ravotten in het bos, op de speelheuvels en in de natte speelplek. Daarnaast zal het gebied heel wat mogelijkheden bieden om te wandelen en elkaar te ontmoeten op de centrale ontmoetingsplek. Verder wordt ook het kruispunt van de Bosdreef en de Kersouwkensstraat aangepakt. Het einde van de werken is voorzien in het voorjaar van 2018.

Naast de aankoop van de gronden in het kader van het Landinrichtingsproject Groenhove Vrijgeweid, investeren de Vlaamse Landmaatschappij en de Stad Torhout samen ca. 200.000 euro inclusief btw voor de landschappelijke inrichting als speelbos. Deze realisatie gebeurt binnen het landinrichtingsproject Groenhove-Vrijgeweid.

 

“Dank zij deze plantacties is Torhout elk jaar opnieuw een stukje natuur rijker. Elk kindje dat tussen de vorige plantactie en vandaag werd geboren, krijgt in het speelbos een eigen struik met naamkaartje. Naar aanleiding van de opening van het speelbos in het voorjaar zullen we een duurzaam, creatief en speels bord voorzien waarop alle namen van de kindjes zullen prijken. Laat hen dan maar komen ravotten en spelen in een speelbos dat voor een stukje toch wel hun speelbos zal zijn.”

 

Reeds vele jaren worden in onze stad geboortebomen door jonge ouders aangeplant. Het is een initiatief dat er is dankzij de samenwerking tussen de Gezinsbond en de stad Torhout. De Gezinsbond helpt de actie promoten, de stad Torhout schenkt 900 stuks streekeigen plantgoed, zorgt voor de logistieke ondersteuning en een drankje.

 

 

 

 

 

Updated: november 20, 2017 — 3:47 pm

Weer

Explosief
TVWESTHOEK.BE
Hof van Alexander
Zeeland
lekker en genieten
Nancy - Kapster aan huis
Westnieuws.be & copy; 2015 is een onderdeel van I.S. Media Frontier Theme