Nieuw zwembad Middelkerke: Vita Krokodiel is open!

Het nieuwe zwembad Vita Krokodiel in Middelkerke is open. Deze ochtend knipten vertegenwoordigers van de Vita Groep, Sport Vlaanderen en het gemeentebestuur het traditionele lintje door. Meteen stonden enkele tientallen kinderen en gezinnen te popelen van ongeduld om een duik in het nieuwe zwembad te nemen. Voor Middelkerke breekt een nieuw sporttijdperk aan. Vita rekent op tienduizenden bezoekers in dit ‘state of the art’ zwemcomplex.

openingsspeech Jean Marie Dedecker

Vriendelijke krokodiel begroet zwemmers

Niet alleen het gebouw oogt indrukwekkend. Ook de site rond het zwembad wordt een unieke sportomgeving. De eyecatcher is – hoe kan het ook anders – een vriendelijke krokodiel die de zwemmers verwelkomt vlak voor de ingang. Eens in het zwembad weet je niet waar eerst gekeken. Het competitiebad met verstelbare bodem, het instructiebad en het kleuter- en peuterspraypark ogen in topvorm. Na een kernachtig bouwjaar, mag er eindelijk ‘gespetterd en gespatterd’ worden.

Reservatiesysteem voor optimaal zwemplezier

“We zijn er helemaal klaar voor zegt Maarten Bauwens van de Vita Groep. “De laatste weken waren hectisch, maar we zijn er in geslaagd om het zwembad volledig operationeel te krijgen. Iedereen is van harte welkom. Om de drukte van de eerste dagen goed te kunnen beheren en in regel te zijn met de geldende covid-maatregelen, besloten we om met reservaties te werken. Zo kunnen we alle aanwezigen de beste zwemomstandigheden garanderen. Ook de brasserie opent dit weekend de deuren.”

Niemand werd vergeten!

Er zijn verschillende soorten kleedkamers; Voor grote groepen, voor mensen die alleen komen, familie kleedkamers en zelfs voor mensen met een beperking.

Genieten voor groot en klein.

De eerste zwemmers weren verkozen door een kleurwedstrijd voor de kinderen. De bezoekers konden dit weekend de ogen uitkijken naar het competitiebad met verstelbare bodem, het kinder- en peuterbad met verschillende speeltoestellen en natuurlijk mocht de krokodil niet ontbreken, een recreatiebad met glijbanen en de welnessfaciliteiten met stoomcabine, sauna en dompelbad met warm en koud water, bubbelbad. alles wat een echt familiezwembad nodig heeft.

Is het water diep en warm genoeg?

De kleine kleuter bij zijn vader die wil voelen hoe warm het water is. In het hoofdbad is het water 30°C. het bad heeft een bodem die in hoogte kan verplaatst worden. Het bad heeft 6 banen. Er is ook een mogelijkheid om opblaasbare dingen te bevestigen om themadagen in te richten.

Tearoom.

Mensen die na het zwemmen iets willen nuttigen kunnen dit dan ook in de tearoom. waar men iets kan drinken maar ook kan eten. de tearoom is niet enkel toegankelijk voor de zwemmers of de sportbeoefenaar maar er kan ook iets genuttigd worden door de wandelaar of voorbijganger.

Eerste van reeks hefboomprojecten

Burgemeester Jean-Marie Dedecker is trots: “Het is een prachtig project. Niet alleen qua vormgeving, maar vooral qua invulling. De zwemfaciliteiten zijn top en samen met de omgeving creëren we een prachtige sportsite. Deze realisatie is de eerste in een reeks van belangrijke hefboomprojecten voor Middelkerke. Dit zwembad wordt een enorme meerwaarde, niet alleen voor onze eigen inwoners, onze kinderen en schoolkinderen, maar ook voor onze vakantiegangers en tweedeverblijvers. Ik bedank van harte alle betrokken partners en dan vooral bouwgroep Cordeel en de Vita Groep. Ik heb hen ferm opgejaagd om het zwembad open te krijgen, maar ze hebben zich aan de afspraak gehouden en een prachtige accommodatie afgeleverd. En dat vlak voor de kerstvakantie, ook voor toeristisch Middelkerke een belangrijke periode. Daarnaast bedank ik uitdrukkelijk Sport Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen voor de ondersteuning. Het gebouw is trouwens uitgerust met de meest duurzame filter- en energietechnieken.”

Vita is dikke stip op Middelkerkse sportkaart

woordje van schepen van sport Henk Dierendonck

“Twee maanden geleden moesten we noodgedwongen het Duinenbad sluiten”, zegt sportschepen Henk Dierendonck. “De symboliek kon haast niet groter, want de opening van Vita Krokodiel betekent een naadloze overgang naar een nieuwe sportieve toekomst voor Middelkerke. Vergeet niet dat we op deze site ook werk maken van een nieuw padel- en tenniscomplex, een groene speelzone met pumptrack en de nieuwe aansluitende sporthal. Voor ons sportbeleid is de komst van Vita Krokodiel alvast een enorme impuls. Onze clubs krijgen topinfrastructuur in een perfecte omgeving. En onze vakantiegangers een nieuwe sportieve trekpleister. Samen met Vita werkten we toegankelijke tarieven en handige openingsuren uit. Iedereen kan hier terecht, 7 dagen per week, van sportieve baantjestrekker tot watergekke speelvogel. De tarieven zijn echt redelijk: voor € 9 geniet je van alle faciliteiten in het nieuwe zwembad. En inwoners en tweedeverblijvers krijgen een korting. Kom het maar eens zelf bekijken!”, besluit Henk Dierendonck.

Alle informatie, openingsuren en tarieven: www.vita-krokodiel.be