Zwerfvuilactie in Lichtervelde

 

Afgelopen zaterdag 23 maart was het tijd voor de jaarlijkse zwerfvuilactie. Niemand wil in een vuile straat wonen, daarom zet het gemeentebestuur van Lichtervelde samen met MIROM jaarlijks een zwerfvuilactie op het getouw. Zwerfvuil is klein afval dat buitenshuis wordt achtergelaten op een plaats waar dat eigenlijk niet thuishoort, zoals o.a. sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, verpakkingen, tickets, blikjes, flesjes, enz.

Om de actie tot een succes te laten uitgroeien, richtte het gemeentebestuur zich hiervoor tot de buurtbeheerders, de jeugdverenigingen en verenigingen die vertegenwoordigd zijn in de milieuraad. En de oproep werd succesvol beantwoordt. Er waren maar liefst een 85tal vrijwilligers, jongeren en ouderen van verschillende verenigingen: o.a. De buurtbeheerders, De verrekijker, Scouts jongens, Scouts meisjes, chiro meisjes, Okra, CD&V, Somm en ‘t Velt … Een pak meer dan het voorgaande jaar!

Gewapend met vuilniszakken, prikstokken en met handschoenen en een fluohesje aan, trokken ze door tal van Lichterveldse straten om zwerfvuil te ruimen. Er is ongeveer 510 kg zwerfvuil geruimd afkomstig van diverse straten, bermen en graskanten in Lichtervelde. In de weken voordien hadden de gemeentelijke diensten zelf ook al zwerfvuil geruimd, nogmaals ongeveer 500 kg. Alles samengeteld werd er dus een ton zwerfvuil opgehaald, een immense hoeveelheid dus!

Na afloop konden de 85 vrijwilligers op het gemeentehuis, genieten van een lekkere kom soep, hen aangeboden door het gemeentebestuur.