Zomerschool Gemeente Lichtervelde


Leerlingen herhalen leerstof in de zomer

De gemeente Lichtervelde wil met zijn partners, de drie Lichterveldse basisscholen, het ,Huis van het Kind, een enthousiaste groep vrijwilligers en ouders een zomerschool voorzien voor kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar. We doen dit telkens van 16.30 tot 17.30 uur in het Sociaal Huis
Op 12, 16 en 22 juli en 19 en 24 augustus zijn de leerlingen van het eerste leerjaar welkom.
Op 13 en 19 juli en 16, 20 en 26 augustus openen we de deuren voor de leerlingen van het tweede leerjaar. Het derde leerjaar kan zomerscholen op 15 en 20 juli en 17, 23 en 27 augustus.
Er wordt geen nieuwe leerstof aangeboden maar gefocust op ‘herhalen en inoefenen’ van de geziene leerstof en dan vnl. Nederlands en wiskunde.
Vrijwillige leerkrachten steken handen uit de mouwen
Amber Huvaere, Ingrid Vandepoele, Herman Becue en Johan Cool zijn de vrijwilligers van dienst. De inschrijvingen gebeurden via de zoco’s van de basisscholen. Huis van het Kind volgt dit verder op en communiceert met de ouders.
Waarom dit initiatief?
“De idee is eigenlijk langzaam ontstaan en geleidelijk aan gegroeid vanuit de Coronapandemie. Scholen gingen in de eerste lockdown dicht. Directies en leerkrachten zorgden zo goed en mogelijk voor opvang en digitaal onderwijs op afstand. Ouders en leerlingen waardeerden deze bijna bovenmenselijke inspanningen”, bevestigen schepen Ann Gunst en schepen Els Kindt. “Toch bleek al snel dat afstandsonderwijs niet aan het
klassikaal lesgebeuren kan tippen. Sommige kinderen geraakten zienderogen achterop.
Vaak hadden ze ook de middelen niet om kwaliteitsvol les te volgen. We konden niet langer wachten en daarom lanceerde we dit initiatief.”