‘ Zomerparcours ‘ In Zwin Natuur Park

‘Zomerparcours’ tot en met 31 augustus in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Tijdens de zomervakantie, tot en met vrijdag 31 augustus, organiseert de Provincie West-Vlaanderen extra activiteiten in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist.
Alle activiteiten zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Dagelijkse activiteiten in verschillende hutten
Van 10.30 uur tot 17 uur staat een Zwingids klaar in de kijkhut om uitleg te geven over de vogels op en rond het broedeiland.
In de labohut kunnen de bezoekers kennismaken met de wereld van de zoetwaterdiertjes.
In de ringhut is er doorlopend een film te zien over het ringen van de vogels.
Op zaterdag 28 en zondag 29 juli is er een presentatie over vlinders naar aanleiding van het Vlindertelweekend van Natuurpunt.

Elke woensdag is er een gids aanwezig in het park die uitleg geeft over de typische fauna en flora van het Zwin en afwisselend rond een bepaald thema zoals de ooievaar, de lepelaar, de boomkikker, het lamsoor, libellen en dagvlinders.

Elke namiddag, tussen 13.45 uur en 17 uur, is er extra animatie voorzien in het kijkcentrum en in de boshut.
In het kijkcentrum wordt het zoutwaterleven van dichtbij bekeken met een microscoop.
In de boshut zijn er extra activiteiten voor kinderen: in de maand juli staat de ooievaar centraal, in augustus de boomkikker. Op zondag, maandag en dinsdag kunnen kinderen er luisteren naar een voorleesverhaal, op woensdag en donderdag wordt er geknutseld en op vrijdag en zaterdag zijn er gezelschapsspelletjes.

Daarnaast kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar deze zomer ook op zoek gaan naar de schatkist van ‘Vlieg’ in het Zwin Natuur Park. De zoekkaart om deel te nemen, is te verkrijgen aan het onthaal in het bezoekerscentrum bij aankoop van een toegangsticket.

Activiteiten inbegrepen in toegangsprijs
Alle activiteiten zijn inbegrepen in de toegangsprijs. De toegang is gratis voor kinderen onder 6 jaar, tussen 6 en 18 jaar betalen bezoekers 5 euro, vanaf 18 jaar bedraagt de prijs 10 euro online en 12 euro aan de kassa.

Daarnaast is de internationale fototentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ ook inbegrepen in het toegangsticket tot het Zwin Natuur Park.

Praktisch – Zomerparcours

Data: tot en met vrijdag 31 augustus, van 10.30 tot 17 uur
Plaats
: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa)

[ www.zwin.be ]