‘ Zie Ons, de Mens ‘ in Zedelgem

‘Zie Ons, de Mens’ literaire voorstelling GoneWest op 17 en 18 augustus (Zedelgem)

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus vindt in Zedelgem ‘Zie Ons, de Mens’ plaats. Dit evenement is een literaire voorstelling binnen ‘GoneWest’, het culturele herdenkingsprogramma van de Provincie West-Vlaanderen rond WOI.

Voor deze voorstelling sloegen topfotografe Lieve Blancquaert, literair curator ‘GoneWest’ Erwin Mortier en het polyfonisch ensemble Currende de handen in elkaar.

Drie invalshoeken
‘Zie Ons, de Mens’ is een mix van literatuur, fotografie en muziek. Lieve Blancquaert en Erwin Mortier nemen de rol van verteller op zich. Onder leiding van Erik Van Nevel verzorgt Currende het muzikale aspect. De beelden zijn afkomstig uit het archief van het In Flanders Field Museum (IFFM) in Ieper en van Lieve Blancquaert. De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten.

De voorstelling wil de (wan)hoop uit het verleden met mensen van over de hele wereld, die vandaag hopen op vrede, recht en rechtvaardigheid, verbinden.

Priorijkerk van Bethanië
Als locatie werd gekozen voor de Priorijkerk van Bethanië in Zedelgem. De Priorijkerk biedt theatraal, akoestisch en architecturaal de ideale ruimte voor deze ingetogen voorstelling.

‘Zie Ons, de Mens’ is een samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen, de gemeente Zedelgem en de Benedictijner zusterorde van Bethanië.

Praktisch

Data: vrijdag 17 augustus om 20 uur en zaterdag 18 augustus om 15 uur
Plaats: Kerk Onze-Lieve-Vrouw van Bethanië, Sysen 8 in Zedelgem
Prijs: -26 jaar: 8 euro; vanaf 26 jaar: 12 euro

Tickets zijn verkrijgbaar aan het onthaal van het gemeentehuis van Zedelgem, Snellegemsestraat 1 in Zedelgem. Reserveren kan ook online via tickets@zedelgem.be of via de website www.zedelgem.be/tickets.

[ www.gonewest.be ]