Zandsculpturenfestival Middelkerke 2022 wordt gigantisch

In 2021 bezochten meer dan 100.000 mensen de eerste Middelkerkse editie van het Zandsculpturenfestival. De lat ligt dus hoog voor de nieuwe editie. In de herfst werd het evenement al geëvalueerd. Middelkerke is de perfecte gaststad gebleken. Nu zijn Groep 24, MB Presents en de Gemeente Middelkerke trots om de nieuwe editie aan te kondigen.

Beter bereikbaar

Om het evenement nog beter bereikbaar te maken, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Dat wordt het strand ter hoogte van het De Greefplein. Hier komt het gloednieuwe festivalterrein van meer dan 5.000 m2. Deze locatie ligt aan de tramhalte (De Greefplein) en is dus ideaal bereikbaar, ook voor wie gebruik maakt van het NMBS Discovery Ticket, waarmee je 50% korting krijgt op je treinrit.

Internationaal thema

Om nog beter tegemoet te komen aan de wensen van kustbezoekers uit alle windstreken werd er dit jaar een thema gekozen dat voor Belgen, van gelijk welke taalkundige achtergrond dan ook, én buitenlandse gasten toegankelijk is.

FC De Kampioenen was een heel dankbaar thema voor de vele Vlamingen die 2021 kozen voor een vakantie in eigen land. Dit jaar gaan we dus voor een thema dat iedereen zal bekoren: DINOSAURUSSEN!

Gigantisch veel zand

In 2021 werd zo’n 4.000 ton zand gebruikt voor de sculpturen. Dinosaurussen waren gigantisch, dus gaan we daar zo’n 2.000 ton bovenop doen om te zorgen voor meer en nog grotere sculpturen. Verwacht je naast de gekende soorten zoals de velociraptor, de stegosaurus en natuurlijk de T-Rex ook aan tal van spannende scènes. Indrukwekkend wordt het in elk geval!

Nog meer fun!

Nu het weer kan, wordt ook het aanbod aan animatie uitgebreid. We zitten uiteindelijk in de grootste zandbak van het land. Er komen onder meer workshops, een opgravingszone en speciale dino-events.

Samen met de dinofans

Er zijn heel veel dinofans, dat weten we. We willen de jongste fans betrekken bij de creatie van het evenement en daarvoor gaan we samenwerken met een aantal scholen. En net zoals vorig jaar, vragen we aan het publiek om de laatste sculptuur te ontwerpen. Zo vinden we de perfecte opvolger voor Jefke!!

Een ‘must see’ – ook voor de inwoners van Middelkerke

“Het Zandsculpturenfestival was vorige zomer een denderend succes.  Na een positieve evaluatie verwachten we nu nog meer van dit topevenement. Ook het thema doet het beste verhopen. Dino’s zijn een algemeen en aantrekkelijk thema voor jong en oud. We stuurden alvast de locatie bij, zodat het event nog toegankelijker wordt en de organisatie nog meer kan inzetten op een topbeleving. En dan weet je dat duizenden potentiële bezoekers een topdag in Middelkerke-Westende gaan beleven. Ook voor onze eigen inwoners is het Zandsculpturenfestival een ‘must see’. Daarom verkopen we opnieuw voordeeltickets voor onze eigen inwoners en tweedeverblijver. Die zullen enkel te koop zijn aan onze toeristische balies,” vertelt Tom Dedecker, eerste schepen van Middelkerke.

Het grootste kustevenement

Een uitstap naar of een vakantie aan zee is altijd een voltreffer. De combinatie met een topevenement voor jong en oud, zoals het Zandsculpturenfestival Middelkerke, maakt er het perfecte dagje uit van. In 2021 waren we al het grootste kustevenement, nu wordt Zandsculpturenfestival Middelkerke gigantisch!

Zandsculpturenfestival Middelkerke vindt plaats van 1 juli tot en met 11 september. Tickets zijn vanaf nu te koop via