Woonzorgcentrum Sint-Augustinus Torhout houdt het hoofd koel in deze hitte.

Sinds woensdag is het hitteplan in het WZC van kracht. Bovenop de uitzonderlijke omstandigheden van de Covid-19 pandemie worden we geconfronteerd met extreme hitte. Toch wil het woonzorgteam deze periode zo aangenaam mogelijk maken voor de bewoners.

De dagzalen, voorzien van koeling, zijn klaargemaakt om daar tijdens de dag de bewoners in een frisse ruimte op te vangen. Bewoners die het ‘s nachts te warm vinden op de kamer kunnen daar indien gewenst ook overnachten.

Het is belangrijk dat er voldoende gedronken wordt in deze periode. De keuken voorziet regelmatig iets extra’s voor de bewoners zoals ijsjes, verse iced-tea… Het menu wordt met een zomers sausje overgoten met koude schotel en barbecue.

De bewoners kunnen deze week in de koele ochtenduren van een ontbijtbuffet genieten in de binnentuin van het woonzorgcentrum. De activiteiten zijn erop gericht om de bewoners de nodige verkoeling te bezorgen. Het animatieteam voorziet onder andere een activiteit met voetbadjes.

Verder zijn we tot op heden, dankzij de genomen maatregelen en de extreme inzet van het personeel en bewoners, van een tweede coronagolf gespaard gebleven.