Winterwandeling in Torhout tijdens de kerstvakantie: help Pip de pinguïn en win een unieke prijs!

Vanaf vrijdag 18 december tot en met zondag 3 januari 2021 kan je in het centrum van Torhout genieten van een kindvriendelijke winterwandeling. Vijf taferelen achter glas brengen het verhaal van Pip de pinguïn. En hij heeft hulp nodig! Wie Pip wil helpen, vindt binnenkort een deelnameformulier in de bus. Wie achteraf het correct ingevulde formulier terugbezorgt, maakt kans op een wel heel speciale prijs.

“Torhout is bedekt onder een wit laken van sneeuw. De wind huilt. Er is niemand op straat. Plots wordt de stilte doorbroken door het gekraak van kleine pinguïnvoetjes in de sneeuw.” Zo start de winterwandeling op de pui van het Vrijetijdshuis (het voormalige stadhuis op de Markt). Samen met Pip beginnen winteravonturiers hier aan een wandeling van een dikke 2 km doorheen het centrum. Na het Vrijetijdshuis passeer je taferelen in Ten Walle, het Stadskantoor, tuin de Brouckere en het Ravenhofkasteel. Op elk van deze locaties stellen verschillende winterdieren een vraag. En als dat nog niet genoeg is om warm te krijgen, moet Pip ook vier keer gevonden worden onderweg.

‘Coole’ hoofdprijs te winnen!
Het einde van het verhaal speelt zich af in Ravenhofkasteel. Deelnemers kunnen het ingevulde formulier achterlaten in de brievenbus aan de zijkant van het kasteel. Elk deelnemend gezin krijgt op latere datum een gadget maar naar onze mening zal er vooral om de hoofdprijs gestreden worden! Uit de correct ingevulde formulieren wordt op 3 januari, tijdens het online Stadstraktaat één gezin geloot. Zij mogen een dag én nacht naar Paira Daiza om er te overnachten in een hotel kamer met… jawel! Zicht op de pinguïns! Vanuit je bed kan je Pip en zijn vriendjes herenigd zien. Hoe ‘cool’ is dat!

Vergeet je foto niet
Aan het Ravenhofkasteel kan men tot slot ook met het hele gezin op de foto. Dankzij een stand-in bord lijk je een gezellige pinguïnfamilie. Zo heeft elke deelnemer ook meteen een digitale nieuwjaarskaart op zak.

De wandeling richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen en wordt het beste afgelegd na zonsondergang voor het mooiste effect. Om 23 uur gaat alle verlichting uit. Leg deze wandeling enkel af met je eigen gezin en respecteer de geldende coronamaatregelen. Wacht dus even als er een ander gezin naar een wintertafereel aan het kijken is.

In de week van 18 december 2020 valt er een deelnameformulier in elke brievenbus.