Wil je lid worden van de Torhoutse cultuurraad?

Een nieuwe legislatuur betekent ook een nieuwe cultuurraad. Wil je lid worden van de Torhoutse cultuurraad? Aarzel niet om aan te sluiten!

De mening kennen van inwoners is belangrijk. Nog beter is als inwoners zich ook engageren om mee te denken, mee te spreken en mee te adviseren over verschillende gemeentelijke aangelegenheden. Het lokaal bestuur hecht hier dan ook veel belang aan. Via een adviesraad kan je als inwoner je mening kwijt en help je meebouwen aan een sterk beleid in Torhout.

Wat doet de cultuurraad?
De cultuurraad adviseert het lokaal bestuur op het vlak van bibliotheek, cultuurcentrum, erfgoed, kunsten, gemeenschapsvorming en lokaal verenigingsleven. Omwille van de grote diversiteit aan thema’s wordt gewerkt met verschillende werkgroepen/deelraden. Sommige werkgroepen kunnen ook tijdelijk actief zijn. De verschillende werkgroepen werken onder een overkoepelend orgaan, de Algemene Vergadering waar de werking van de deelraden wordt toegelicht én onderwerpen aan bod komen die de thema’s van de werkgroepen overschrijden. Deze Algemene Vergadering adviseert het lokaal bestuur en is terzelfdertijd en forum voor uitwisseling. De Algemene Vergadering komt 3 maal per jaar samen. De deelraden komen 3 tot 4 maal per jaar samen:
De deelraad Erfgoed zoekt mensen met interesse in roerend, onroerend en immaterieel erfgoed, publieksgerichte erfgoedactiviteiten, straatnaamgeving, archeologie enz.
De deelraad Kunsten zoekt mensen met een hart voor kunst: kunstenaars, mensen die ideeën hebben rond tentoonstellingen, het openbaar domein, beeld, multidisciplinaire kunstbeoefening…
De deelraad Podium zoekt mensen met een hart voor theater, woord, muziek en dans.
De deelraad Vrije Tijd en Recreatie zoekt mensen met een hart voor kunst, sociaal-culturele en recreatieve verenigingen.
De beheerraad van de bibliotheek en het cultuurcentrum zoekt mensen met interesse in de werking van beide instellingen.

De Cultuurraad, iets voor jou?
Ben je actief in een culturele vereniging of socioculturele organisatie?
Heb je een brede interesse in cultuur?
Ben je een kunstenaar of artiest?
Kom je regelmatig over de vloer in de Bib of het cultuurcentrum?
Ben je een kenner van ons erfgoed,
Ben je gewoon geïnteresseerd in cultuur in Torhout?

En wil je meewerken aan een sterk cultuurbeleid in Torhout? Stel je dan zeker kandidaat voor de cultuurraad!

Hoe kandidaat stellen?
Je kan je kandidatuur indienen tot 1 mei 2019 in het Vrijetijdshuis, Markt 1 (oud stadhuis) of via het formulier op de website: www.torhout.be/kandidatuur-cultuurraad
Huidige leden/deskundigen die lid willen blijven van de cultuurraad, dienen zich opnieuw kandidaat te stellen en werden reeds aangeschreven.