Wijkdromen Don Bosco Torhout

Elsie Desmet, schepen van natuur en groen : ook in Don Bosco zet het lokaal bestuur volop in op het creëren van extra beleving. Naast de extra picknickbanken en de installatie van een barbecuezone gaan we in Don Bosco aan de slag met de groene ruimte. Een warme oproep naar alle inwoners om samen met ons mee te dromen over het ontwerp.
Een heerlijk lentezonnetje doet het bij iedereen kriebelen. Wie verlangt er niet naar een gezellig samenzijn rond een barbecue? Sinds vorig jaar bakenden we in Torhout een groot aantal barbecuezones af. Het barbecueseizoen op ons openbaar domein loopt in Torhout van 1 april tot 1 oktober. Door de huidige coronacijfers zien we ons echter verplicht om het barbecueseizoen in de openbare groenzones nog niet van start te laten gaan op 1 april. De borden hiervoor werden overal in Torhout geplaatst. We hopen van harte dat we hier binnenkort een positief bericht kunnen rond uitsturen. In elk geval zal ons barbecueseizoen van start gaan samen met de opening van de horeca.
Ondertussen willen we met Torhout Groent volop inzetten op de groene beleving in de wijk Don Bosco. Binnenkort gaan we samen met onze landschapsarchitect aan de slag. Hiervoor horen we graag van jou wat belangrijk is en behouden moet blijven en welke zaken zeker aangepakt moeten worden in de groene ruimte.
Alle inwoners van Don Bosco krijgen binnenkort een korte enquête in de bus. Na het invullen mag deze in de zwarte brievenbus op het Don Boscoplein gepost worden. De enquête kan je ook digitaal invullen. Dit kan dit via www.torhout.be/wijkdromen-in-don-bosco. Op basis van deze bevraging zal een eerste voorstel gedaan worden. Dit voorstel wordt in juni met de bewoners van de wijk besproken tijdens een coronaproof activiteit.
In juni willen we dan een eerste terugkoppelingsmoment met de bewoners van de wijk organiseren.
“Al kunnen we nog niet barbecueën, we kunnen wel al volop genieten van de vele groene ruimtes in onze stad. Deze legislatuur gaan we opnieuw aan de slag met verschillende groenzones. We starten met de pleinen en groenzones van de wijk Don Bosco. Daarom doen we beroep op jou! Trek op ontdekkingstocht, samen met jouw bubbel, langsheen de groenzones in jouw wijk en laat ons weten waar jij van droomt. Met jouw voorstellen en ideeën gaan we samen met onze landschapsarchitect aan de slag”, zegt Elsie Desmet, schepen van natuur en groen.